reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy

no dobra - MAM JUZ DOSC WCINAJACYCH MI POSTOW !!!!!!!!!!

a teraz na spokojnie:
ja tez muze isc do okulisty
i tez musze sie zabrac za przygotowywanie pokoju dla dzidzi; ale najpierw musze sie dorobic szaf w mieszkaniu (tak, tak - 1,5 miesiaca po przeprowadzce a my ciagle zyjemy na kartonach :) ) i dopiero wtedy bede mogla zabrac komode michalowi i bede miala ja dla dzidzi;
musze przejrzec wszysrtkie rzeczy po michale i zobaczyc co ja wogole mam :)

reklama
Idzia, ale chociaz jestes juz po przeprowadzce. Ja sie cieszylam, bo w polowie stycznie mialam odebrac wymarzone mieszkanko i liczylam, ze uda mi sie wprowadzic do niego pod koniec marca. Dzidzia ma byc w drugiej polowie kwietnia, wiec juz mialaby slicznie urzadzony pokoik... Dzis dowiedzialam sie, ze jeszcze min. m-c musze poczekac na odbior - wiec wszystkie plany szlag trafil :( Smutno mi, ze bede musiala zabrac mala do tego brzydkiego, ciasnego, zimnego mieszkanka w ktorym teraz mieszkamy - nawet nie ma miejsca na lozeczko ani wozek buu :(

priscilla - wiem co przezywasz - nasze mieszkanie oddali nam z prawie 4 miesiecznym opoznieniem ... myslalam ze sie juz nie doczekam;
wy tez sie doczekacie - tylko niestety bedzie wam troszke trudniej :) ale mam nadzieje ze bedzie ok :)
daj zanac jak poszlo :)

oj widze dziewczyny ze powaznie juz zaczynacie wszytko szykowac.....przygotowywac sie na przyjscie dzidzie och jak fajnie;):)
ja mam chyba jeszzce troche czas;):)
ale powoli rozgladam sie za tym i owym;):)

lidijka co do pościeli to jeszcze nie dostałam :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: napisałam do tego Pana i powiedzał, że wysłał dzisiaj i powinnam jutro ją miec mam nadzeje, że to prawda ??? ;D ;D ;D ;D ;D choć nie wierze w naszą poczte HI HI HI HI HI

Dostałam,dostałam,dostałam pościel.
Najpierw przyszedł pan z poczty z przesyłką a później ksiundz z wizytą duszpasterska:)

Pościelka super. I powiem Wam dziewczyny, ze to jest pościel z wypełnieniem i myślę, ze przyda się napewno przyszłej jesieni i zimy, bo jest duża i maluszek napewno w niej trochę pośpi.

Ja zacznę przygotowania piorąco-pasujące nieco później, chyba w marcu, czekam na pożyczkę z pracy i wtedy zamówię mebelki do naszej sypialni, gdzie będzie stałało także łózeczko.
Bo my w naszej sypialni narazie mamy tylko łóżko, lampkę nocną ,kwiatka i wieżę (bo mój mąż to wieżomaniak ;))

Tak to wygląda, dopiero się "dorabiamy" wszystkiego:)

Przed chwilą moja mama zadzwoniła do mnie i powiadzała, że paczka juz jest na poczcie ;D ;D ;D ;D
bardzo mnie to cieszy po południu pojde odebrac i zobacze jak to wygląda HI HI HI HI

Hej, jestem w 31 tygodniu i nic nie przygotowane, wszystko stoi w pudłach, nie poprane, brak różnych potrzebnych rzeczy dla dzidzi. I kto tu mówi o jakiś wiekszych przygotowaniach.
Kolega z pracy dziś potwierdził, że pożyczy mi łóżeczka dla Miłoszka, z czego się cieszę, nie wiem jeszcze tylko czy będzie materacyk, bo powiedział, że nie może go znaleźć. Szafę mam zamiar kupić w piątek lub sobotę, ale kiedy ją przywiozą to już tajemnica.
Powiem Wam szczerze dziewczyny, że trochę się przestraszyłam jak się dowiedziałam, że kuzynka jedenej z moich radnych właśnie urodziła synka pod koniec siódmego miesiąca (nie księżycowego) - ona i mały czują się świetnie (2.500 kg.) - a mnie to uświadomiło fakt, że Miłosz niedługo zawita w Naszym domku a my nic. Brak podstawowych rzeczy I WŁAŚNIE TO NALEŻY SZYBCIUTKO NADROBIĆ!!!

Idzia, a Ty dlaczego musisz iść do okulisty??

reklama
aska - mam wade wzroku (-5) i musze przeprowadzic kontrole lacznie ze stwierdzeniem czy nadaje sie do porodu naturalnego :)
w pierwszej ciazy nie bylo to przeciwwskazaniem a wada mi sie nie poglebila;
ty tez nosisz okularki ?

Do góry