reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy

Joasiu ja kupiłam oilatum i mydełko bambino no i oliwkę bambino mam zamiar kupić. Położne mówiły ze oilatum wystraczy

reklama
widze ze dyskusje w toku

JOASIA ja na początek mydełko bambino a pózniej przerzucam się z=na żel NIVEA

ONAMIKA ja prałam wszystkoe pieluchy bo chociaz wydaja się bbiałe to takie nie są mnie zdażyło kupić sie w paczce kilka uwalonych smarem maszynowym i wogóle taki zapaszek brrrrrrrr a co do zabawek to niektóre tęz polewałam wrzatkiem a niektóre myłam jka MAMAEMILKI

A wydatków w tej ciżay nie zapisywałam a szkoda ciekawe ile by wyszło heheeh

Dziękuję za listę z wyprawką szczerze powiedziawszy bardzo mi się przyda bo właśnie wpadłam w szał zakupów dla malucha.

W koncu pozamawialam juz ostanie rzeczy dla malej. Kupilam szafke na ciuszki, mate edukacyjna i karuzele do lozeczka. Teraz musze uzbroic sie w cierpliwosc i czekac.:cool2::cool2:
Chcialam kupic lerzaczek, ale okazalo sie, ze kolezanka odda mi hustawke, wiec mysle sobie lezaczek juz nie bedzie potrzebny mozna pieniazki przeznaczyc na cos innego, np na pieluszki, bo tego to bedzie szlo najwiecej.:szok::szok::szok::szok:

A ja w następnym tygodniu szykuje się do zakupu obrazka świętego nad łóżeczka dla dzieci.... Co by ktoś nad nimi czuwał i diabełkami nie były :-p
Jeszcze jedna karuzelkę muszę dokupić...a może dostaniemy od kogoś...A tak to już prawie wszystko. Ostatnio kupiłam kosmetyki nivea i krem penaten.
A co do pieluch to ja się wolę nie wypowiadać o ilości ;-):tak:;-)

U nas już w praniu wyjdzie czego brakuje :)

Ciuszki rozmiar 56 są dla nas na styk a przecież Tomcio wielkoludem nie jest. Stopy mu się ledwo ledwo mieszczą. na długość też za dużo przestrzeni wolnej nie ma, na szerokość i owsem jeszcze jeden maluch by się wcisnął.

Zamówiłam dziś 2 staniki do karmienia i 3 koszule (całe zamówienie to 6 koszul i 4 staniki bo siostrze jeszcze :) Za namową Sylwi za co jej dziękuję, o tu:
Staniki i koszule do karmienia
Niech szybciej przychodzą bo już zaczęłam sie do szpitala pakować
Asioczek no twój maluch to wysoki mężczyzna

Monika ja koszulki już wcześniej kupiłam, a po rekomendacji Sylwii kupiłam te staniki. W sumie mierzyłam się tak jak w opisie aukcji napisane ale te staniki troche za duże na mnie są - wierzę że jak się zacznie konkretna produkcja mleka :-Dto będą akurat.

No ja juz pisłam na ogólnym ale udało mi isę z Pamperami kupilam dla niuni i juniora mały zapasik gotowy tylko gdzie to trzymać??????heheh
Został mi jeszcze stanik do kupienia mam juz upatrzony kurcze fajne sa te co dziewczyny kupowałyście ale ja to jakas dziwna jestem musze dotknąć przymierzyc nie wwszytko na mnie pasuje z obrazka.

reklama
Asioczek, Samhain i MamoEmilki - doradzcie mi jakie mam kupic wypelnienie (kolderka+poduszka) sa jakies feretti z kukurydzy, mini mini bawelniano silikonowe, same bawelniane, same silikonowe.
ja juz glupieje... sama nie wiem co wybrac...

Do góry