reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy majóweczek

oto dzisiejsze zakupy dla mojego małego piglecika ;)
$(KGrHqZ,!loFDQsNojg+BQ8HjnR5,Q~~60_12.JPG$T2eC16JHJHQE9nzEyPINBQ7dLviJmQ~~60_12.JPG

reklama
Ale fajne zakupy, dziewczyny! Kurcze,u mnie przy drugim dziecku (szczególnie tej samej płci) aż się przykro robi, patrząc na Wasze nabytki - bo tez bym chciała coś pokupować, a prawie wszystko mam! :wściekła/y: Więc w sumie ewentualne zakupy to będą jakieś ciuszki - takie, co mi się szczególnie spodobają, lub jakieś super promocje... bo inaczej to by czysta rozrzutność była.. Ale pamiętam, że na tym etapie w poprzedniej ciąży to miałam już 7 cudnych par mini jeansów dla Antka wyszperanych właśnie w lumpkach - co z tego, że ubrał może je ze 2 razy i to nie wszystkie.. ale nie mogłam się powstrzymać :-D
Teraz chyba bardziej czekam na urządzanie pokoiku - bo przerabiamy pokój tzw. gościnny na drugi dziecięcy - i to mnie cieszy.
Widziałam, że był temat naklejek na ściny - ja nie chciałam ryzykować, bo u nas taki tynk, że przy odklejaniu pewnie pół ściany by odpadło, ale kilka zwierzaków nakleiliśmy Antkowi na szafę - taką zwykłą, białą z Ikea. O tak:
Pokoik Antkowy (2).jpgPokoik Antkowy (3).jpgPokoik Antkowy.jpg
Pokój drugiego malucha chcemy w podobnym, Ikeowskim i wesołym stylu urządzić - myślę o jednej ścianie niebieskiej i żółte dodatki, np. dywan - albo coś w style marynarskim - niebieski, biel i czerwień... Łóżeczko i przewijak będą od Antka, a jemu kupimy "doroślejsze" łóżko :tak:

reklama
_Olga_ bardzo ładny pokoik, zazdroszczę, że możesz urządzić pokoje dla dzieci, my mamy 2 pokoje w sumie, więc na razie nasze będzie miało kącik w sypialni.

Noirel śliczna sukienka.

Do góry