reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

reklama
Podsumowanie świątecznych prezentów:

- u mojego brata dodatek do prezentu dla Mel w takiej postaci: Tiny Love Łuk z zabawkami MAŁA KSIĘŻNICZKA 0+ (4900680059) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Znalazłam na OLX używkę za 25zł :-D Kupowałam z myślą o zabawie w łóżeczku, bo karuzela fajna do patrzenia ale Melka cały czas coś musi mieć w rękach. :dry: I muszę dziewczyny przyznać, że to jest super, Melka jest bardzo zadowolona. Szkoda tylko, że nie ma muzyczki.

- pacynki szt. 3 - rewelacja, Melka cały czas ciumka ich metki. Najbardziej spodobała się sowa z ikei.

- kubeczek niekapek - testujemy, będziemy rezygnować już z butelki

- pluszowe zabawki - przeurocze ale nie mam już ich gdzie układać

- projektor - strasznie drogi jak sprawdzałam cenę a jakościowo bez szału. ALE sprawdza się. Piękne kolorowe obrazki na ścianie, choć musi być wysoko postawiony. Ma funkcję, że sam się wyłączy i jak Mel krzyknie głośniej to znowu się włączy. Uspokajająca melodyjka, kołysanka, dla mojego ucha nie do końca przyjemna ale Mel baaardzo się podoba :confused:
- P1310149.jpg

To tyle mi przychodzi do głowy. Postanowiłam podsumować bo za chwilę kolejne święta, okazje i może komuś przyda się opinia. Może też wrzucicie opinie o nowych zabawkach, czy warte zakupu?

edit:
- grzechotki na nóżki - fajne skarpetki z babydream, cieplutkie i zabawne. Choć bez szału.
- termoforek w pluszaku - chyba jednak dla starszego dziecka, 4 latka była nim zachwycona i chciała też taki :p

Załączniki

• P1310149.jpg
    P1310149.jpg
    22,2 KB · Wyświetleń: 66
Ostatnia edycja:
A i owszem, ja mam;) teraz próbuję zamiennie z niekapkiem bo butli dalej nie chce. Doidy fajnie bo aż tak nie wylewa jak zwykły kubek ale jednak rączki corci muszę trzymać. Póki co ciężko go utrzymać na tyle żeby dziecko samo pobierało płyn, na razie udaje mi się go tylko wlewać po trochu do ust.

Wracając dziś ze spaceru dopadła mnie rozkminka. Zimy jako takiej nie ma. Na śnieg raczej nie ma co liczyć.
No i teraz mam dylemat. Czy jeździć jeszcze w dużym wózku czy przesiąść się do zwrotnej spacerówki ???

reklama
Do góry