reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

To nasze wczorajsze zakupy
buciki mialy byc na jesien takie pelniejsze ale nic juz nie bylo, wiec kupilam chociaz adidaski

a to zimowe, musialam kupic wiazane bo Jula ma gruba nozke i innych nie zapnie

reklama
Nuśka, śliczne buciki, i adidaski i te zimowe.
A co do rozmiaru, to kurcze nie wiem :confused: Luz na palcec to ile, 1 cm czy więcej :confused: Dziecko powinno nosić buty z 5-7 milimetrowym luzem, bo noga pracuje i takich butów nie traktuje się jak za duże. Oliwce noga w ostatnim czasie rosła 1 numer na miesiąc. Nie wiem jak będzie u Julki. Ale z tego co słyszę od koleżanek, to po półtora roku noga już tak szybko nie rośnie.

One oprocz wiazania z przodu maja tez zamek z boku nozki.......wiec je odpielam kazalam jej chwilke pochodzic, nozka sie troszke przesunela i wtedy wlozylam jednego palca ;)

A no to powinny być dobre, w końcu zima już niedługo. A jak noga Julce mocno urośnie, to kupisz faktycznie w środku zimy drugie, będą wtedy wyprzedaże, to pewnie dostaniesz niedrogo :tak:

Nuska,ja tez zawsze tak mierze.Ja czytalam,ze w zimowych bucikach powinno byc 1-1,5 cm luzu.konrad ma teraz stope 14 cm i musialam mu dokupic buciki 23:-D(wkladka 15 cm),bo oczywiscie zaszalam z tym 26:szok:.Te wieksze albo zalozy pod koniec zimy albo sprzedam za rok;-):tak:.
Kasiad Oliwce szybko ostatnio nozka rosnie:tak:.Konrad juz 2 miesiace ma te same kapcie:tak:.

Kasiad Oliwce szybko ostatnio nozka rosnie:tak:.Konrad juz 2 miesiace ma te same kapcie:tak:.
No szybko, ale w ostatnim miesiącu zauważyłam, że ten wzrost przyhamował. I całe szczęście :tak: Pewnie są takie etapy we wzroście stopy dziecka (i zresztą nie tylko stopy), że czasem rośnie gwałotwnie a czasem stoi w miejscu.

Oli dostała od chrzestnej już w zeszłym roku 3 częściowy komplet na jesień (kurtka, spodnie i kapelusik):

Przymierzyłam go jej dziś i stwierdziłam, że nie pasują do niego żadne buty, które mamy. Ale z kolei mam 2 pary adidasów i znów mam kupować następne buty na jesień :confused::dry: No ale w adidasach wygląda beznadziejnie do tego stroju ... Chyba czeka mnie następny wydatek :angry:

Wczoraj kupiłam Oliwce pasujące do kompleciku buciki... Może żadna rewelacja, ale wydają się być wygodne, a poza tym miałam do wyboru albo kupić coś tańszego i korzystać teraz z kompletu, albo nie kupować żadnych i komplecik leżałby nie używany... Buty są nowe i były naprawdę taniutkie.

Ostatnia edycja:
reklama
Wczoraj kupiłam Oliwce pasujące do kompleciku buciki... Może żadna rewelacja, ale wydają się być wygodne, a poza tym miałam do wyboru albo kupić coś tańszego i korzystać teraz z kompletu, albo nie kupować żadnych i komplecik leżałby nie używany... Buty są nowe i były naprawdę taniutkie.
Buciki sliczniutkie :tak:

Mi dzis przyszla paczka z firankami i zaslonkami ktore zakupilam na allegro sa naprawde przesliczne:tak:

Do góry