reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

co do kosmetyków to ja będąc w ciązy z Wiką kupowałam Penatena teraz też chciałam ale nigdzie nie mogłam znależć więc kupiłam Nivea .Jonhsona nie kupuję bo słyszałam już 11 lat temu jak rodziłam Wike pogłoski od doświadczonych mam,że dużo dzieci uczula. Myślę ,że może później kupię te z Ziaji o których pisze maggie78.
Kupiłam z Nivea-płyn do kompieli z szamponem 2w1,puder i jeszcze muszę zakupić oliwkę lub balsam-właśnie nie wiem co lepsze chyba oliwka?????:baffled:.
Krem na odparzenia mam bambino i sudokrem też mam :tak:

reklama
Własnie 2 dni temu to znalazłam przypadkiem na jakieś aukcji allegro może być dobre i mam zamiar zakupić ,bo moja Wika miała okropne kolki jak sobie przypomnę to dostaję gęsiej skórki-i nic jej nie pomagało tyle specyfikuf wyprubowaliśmy i d... w malinach :-(
a i jeszcze coś takiego znalazłam
RURKA NA KOLKI / KOLKA ZAPARCIA DZIECKA MEDI GLOBE (1564521114) - Aukcje internetowe Allegro jest też w komplecie z aspiratorkiem do nosa i wychodzi taniej
PROMOCJA : Aspirator GAMA + rurki MEDI GLOBE (1597347091) - Aukcje internetowe Allegro
a tu opis działania rurek
Budowa i zastosowanie rurki
a tu opis kateterka
Petronela.pl - WINDI - Kateter rektalny dla niemowląt 10 sztuk | Higiena dziecka i mamy | A&AAhttp://www.medipartners.pl/budowa-i-zastosowanie

Opis zastosowania brzmi nieco drastycznie jak dla mnie, ale wiem jak kolki potrafią męczyć, więc warto wiedzieć, że coś takiego istnieje w razie czego...

LANA a wiesz, że penaten to tak naprawdę johnson?:D Nie wiedziałam i dowiedziałam się pisząc pracę licencjacką, że J&J wytworzył z tego co pamiętam(to była informacja uboczna w mojej pracy informatycznej:D) 9 'marek'.

Też mnie przestrzegano przed J&J wiec wszystko kupiłam dla Li z Nivei i było ok. Do dzisiaj używam, dla młodego też będę.

a na kolki tylko krople sab simplex polecam. Ściągałam z apteki czeskiej (w Polskich aptekach nie ma) - jak ręką odjął.

maggie-uwierz ,że gdybyś miała dziecko z kolkami takimi jak moja córa-a nie życzę Ci tego absolutnie to wszystkiego byś się chwytała ,abyś tylko mogła ulżyć takiemu maleństwu ,które tak płacze a wręcz się wydziera przez kilka godzin-TAK GODZIN :szok:
jak by go ze skóry obdzierali.

Dzięki mucha za tą nazwę kropelek właśnie znalazłam w necie taką stronke
http://www.sabsimplex.net.pl/
przeczytałam ,że są tez niemieckie te kropelki tylko czemu cena tak się różni od czeskiej a granice niemiecką z apteką mam pod nosem ,mogłabym tam zakupić:tak:

reklama
LANA przetrzepałam cały internet o tych kroplach, bo kiedyś sprowadzano tylko z Niemiec i Ci co je sprowadzają piszą na forach, że niemieckie lepsze.. A to nie prawda, wychodzi z tej samej fabryki, skład jest identyczny. Różnica w cenie jest dlatego, że w czechach leki są po prostu zdecydowanie tańsze. Ale co ciekawe, jak masz dojście w Niemczech albo naprawdę dziecko, które ma kolki i dostaniesz receptę na sab simplex to jest się je w stanie dostać za darmo nawet bo są refundowane, z tego co czytałam. A jak się kupuje hurtowo w niemczech to cena jest ta sama co czeska, no ale... sprzedawcy próbują wcisnąć kit, że niemieckie ok, czeskie gorsze i dla dowodu jest zróżnicowana cena. Używałam i tych i tych, różnica w jakości żadna.. poza ceną.

Tak dla informacji, ściągam z czeskiej apteki docsimon za 14 zeta z tego co pamiętam;) + 16 zł przesyłka do Polski. Kupuję hurtowo kilka opakowań(jedno starcza na ok. tydzień przy karmieniu butelką).

Do góry