reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

Dzieki KasiuDe - na razie chyba kupie jeden a po nawale zobacze jaki rozmiar mi potrzebny..
Aga78, mi tez miseczka o rozmiar skoczyla w czasie ciazy a do karmienia kupie jeszce rozmiar wieksza:)))

reklama
Ja kupilam jeden biustonosz rozmiar 80C ,wczesniej mialam 75B ale wydaje mi sie ze przy nawale nadal bedzie C chociaz zdecyduje sie na drugi dopiero po porodzie. Tak mi poradzily doswiadczone mamusie ;)

Wczoraj kupilam w koncu stanik do karmienia - Triumpha:)) 80D - o zgrozo!!! troche tam jeszcze jest miejsca jakby mialy piersi podrosnac przez mleczko
ale jak jakos wiecej przybiora to bede musiala kupic E!!!
I torbe tez kupilismy, takze dzisiaj wielkie pakowanie :) :) :) :)

Dziewczyny jeśli chodzi o stanik do karmienia to trzeba sprawdzić:
# czy jedną ręką będziesz mogła go łatwo odpiąć i zapiąć
# trzeba uwzględnić miejsce nie tylko dla nabrzmiałych piersi ale również na wkładki, bo na początki to mleko samo leci nawet jak się pochylisz nad wanną,
# musi być miękki i wygodny (ja spałam nawet w staniku, bo w nocy mleko też często samo wypływa no i nie trzeba prać pościeli tylko wystarczy uprać stanik)
# i właśnie ze względu na to, że trzeba prać często stanik (czasami zmieniałam 3 razy dzienni jak mi mleko przeleciał to lepiej mieć jakieś awaryjne staniki na zmianę.
Ja miałam 3 staniki do karmienia - takie najzwyklejsze z bawełny - szybko schną i nie uwierają. Ale jak laktacja się ustabilizowała po około2 - 3 miesiącach to kupiłam sobie tanie staniki z drutami taki bardziej kobiece ale z materiału, który nie utrudniał wyjęcia piersi górą (po prostu opuszczałam miseczkę).
Więc pamiętajcie, że do karmienia nie jest konieczny stanik konkretnie do tego przeznaczony i nie trzeba na to wydawać fortuny, bo często te droższe nie do końca spełniały swoją funkcę.
Zresztą same zobaczcie:

Dzięki za rady, mi się przydadzą :D
a mogę jeszcze dodać że mi przybrały strasznie!!! Pewnie za jakiś czas się ustabilizuje ale trzeba koniecznie kupować większy rozmiar niż w ciąży (tzn tak myślę że nie tylko u mnie tak to działa :) ) A w nocy zakładam sobie topik i wkładam wkładki bo mleko cieknie w sumie kiedy chce i zupełnie bez powodu...czasem sobie tryska jak się schylę albo przycisnę pierś ;D

Ja bym juz chciala taki z drutami kupic bo ten bawelniany tak dobrez nie podtrzymuje piersi....ahh...marzenia....
Dzieki ekstasia za rady:)))

Ja chyba też przeczekam nawał i kupię sobię jakiś taki zwykły na fiszbinach , tylko wygodnie się dający odgiąć na piersi, bo dla mnie te do karmienia to typowe antygwałty ;D ;D ;D ;D Ale zobaczymy może zwycięrzy wygoda. Pozatym zupełnie nie mam pojęcia jaki rozmiar mogę mieć po porodzie?

Dokladnie sumko - anygwalt ;D ;D ;D ;D ;D
ja ten moj tez kupilam dla wygody i nikomu nie pozwle sie w nim ogladac, jak bede wychodzic z domu, to inny sobie zaloze, tylko musze go kupic jeszce...

Odkad kupilam ten zbrojny biustonosz laktacyjny to staram sie do niego przyzwyczaic a to nie latwe ;D Obawiam sie ze jednak nie skusze sie na kolejny laktacyjny, kupie poprostu wygodny bawelniany biustonosz , ktory bedzie mozna latwo podwinac w celu nakarmienia dziecka . Ja dziekuje za te antygwalty ;)

reklama
Dziewczyny ale da się w miarę pogodzić te 2 funkcje (wygoda i estetyka) bo ja mam dwa aktacyjne na fiszbinach i nie są takie totalnie anty :D gdzieś wcześniej podawałam linki jakie to biustonosze. Z tym że na pocżatek przy tym nawale to mi nawet te fiszbiny przeszkadzają...ale myślę że za jakić czas przestaną.

Do góry