reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

My dzisiaj podjechalismy kupić parę drobiazgów i jeszcze jutro podjedziemy do apteki,bo chcę jeszcze dokupić specyfiki dla siebie do pielęgnacji po porodzie i dla malucha na ciemieniuszkę,kolkę. I chyba będzie juz wszystko,tylko wózek po porodzie dopiero:szok:

reklama
Hej
jakie jestesci przygotowane na wszytsko, chodzi mi o to ze kupujecie tyle rzeczy o ktorych ja w tej chwili nawet bym nie pomyślała.
Np Gabi - coś na ciemieniuche i kolkę .... wydaje mi sie ze to jak na dzien dzisiejszy zbędny wydatek. Przy córce na ciemieniuche ekstra sprawdziła mi się oliwka, a na kolki kminek . Ale to tylko moje zdanie, oczywiście każda robi jak uważa za słuszne!!!! A czy cos na kolki nie jest na receptę ? mozna kupić takie preparaty bez recepty? W każdym razie ja takie zakupy zostawiam na pożniej , a moze wogole sie nie przydadzą , mam taką cichą nadzieję :-) Pozdrawiam i zaznaczam że nie chciałam nikogo krytykować tylko podziwiam za takie szczegółowe przygotowanie.

Noooo widze ze dziewczyny mysla o wszystkim :tak::-)
Ja tez nie kupuje takich rzeczy ICEDAL...i poprzednio tez tego nie robilam....I np ciemieniuchy Kuba w ogole nie mial ;-)
Na kolke esputicon albo infacol czy herbatka koperkowa sa bez recepty...ale to jak bedzie potrzeba...mam apteke na dole w klatce wiec blisko

Witam :-)
Ja też słyszałam że na ciemieniuchę najlepsza jest oliwka, ale to przecież może się w ogóle nie pojawić. Ja mam podstawowe kosmetyki, krem nad odparzenia, ochronny, oliwkę jakiś tam płyn do kąpieli dostałam i mydełko Bobas. Jak coś będzie potrzebne więcej to wtedy M będzie biegał po sklepach :-p. Do apteki tylko muszę iść kupić Wit. K dla Filipka i specyfiki na bolące krocze dla mnie :-). Moja Torba już prawie w całości spakowana, bo tak sobie właśnie uświadomiłam że dzisiaj zostało tylko 2 tyg ... :szok:.

Anetko jak się karmi piersią to podaje się wit. K mi tak mówił lekarz, położna i koleżanka która urodziła miesiące temu :-). Wit. nie jest na receptę i podaje się ją chyba od 3 tygodnia życia jeśli się nie mylę. A wit. D3 też się podobno podaje i jeszcze Cebion.

Hmmm.....to ciekawe bo ja na poczatku tez przeciez karmilam i nikt nie kazal dawac :nerd:....co miasto to inny obyczaj czy jak....:dry:
Wit. D i Cebion owszem :tak:....tylko tu dawke ustala lekarz....no i D jest oczywiscie na recepte.........

Carol_ka pierwszy raz słysze żeby trzeba było podawac witamine K a nawet cebion.... Jak karmiłam julkę to podawalam tylko wit. D3 , no ale może tak jak pisze Aneta co miasto to obyczaj. A czy wit. K nie jest w zastrzyku w wyjątkowych przypadkach??? Heh chyba trzeba sobie zapisać to gdzieś i przy najbliższej okazji zapytać pediatrę. Zobacz Aneta niby jestesmy doswiadczonymi ( :-)) mamami a tyle można się od pierworódek dowiedziec :-D:-D

ICEDAL - swieta prawda :-D:-D:-D
Ja to sie zastanawiam czy z ta wit. K to nie na Slasku tak wlasnie jest.....:-p Ja mam brata 10 lat mlodszego i zdaje sie ze jak sie urodzil mama tez mu dawala :nerd::tak:
Kuba urodzil sie w Warszawie i tam kazali tylko wit. D (i w szpitalu i w przychodni).......A jak przeprowadzilismy sie do Wroclawia to pediatra kazal jeszcze Cebion:sorry2: Smieszne to wszystko moim zdaniem...

reklama
Hmm ja o K tez nic nie słyszałam. Dawałam tylko tak jak Aneta D i cebion? ale może teraz inne wytyczne. Jak karmiłam Mikołaja to zalecali do końca 5 msc wyłacznie piersią i nie przepajać! A nie daj Boże gluten to dopiero po 10 msc. A teraz to gluten od 5 i przepajać nalezy :sorry2: to może i witaminy inne w tym sezonie są modne ;-).

Mam wiadomość dla BIgU - dałam ogłoszenie na bb w dziale "kupię" o zakupie adapterów do Traxxa jaguara. I odezwała się dziewczyna że ma nowe, zapakowane. Ponieważ ja już kupiłam takie adaptery nie jestem zainteresowana. Ale może ty skorzystasz?

Do góry