reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakola

xdarqx

Fanka BB :)
W lipcu zostałam mamą ślicznej córeczki. Urodziła się z czarną, bujną czupryną, tyle że ma bardzo duże zakola. Jej tata ma zakola i zastanawiam czy to ma coś wspólnego z genetyką, czy moja córka nie będzie mieć zakoli po ojcu 🤣 Czy jest to możliwe? Może któraś z was miała podobnie u waszych córek i czy włoski urosły?

Załączniki

• 1df4d1b1-8e90-4a8b-bb0e-613eda4ac0e8.jpeg
    1df4d1b1-8e90-4a8b-bb0e-613eda4ac0e8.jpeg
    29,9 KB · Wyświetleń: 690
reklama
W lipcu zostałam mamą ślicznej córeczki. Urodziła się z czarną, bujną czupryną, tyle że ma bardzo duże zakola. Jej tata ma zakola i zastanawiam czy to ma coś wspólnego z genetyką, czy moja córka nie będzie mieć zakoli po ojcu 🤣 Czy jest to możliwe? Może któraś z was miała podobnie u waszych córek i czy włoski urosły?
Dzieciom wycierają się włoski i wyrastają nowe. Myślę, że nie masz się czym martwić na ten moment.
Gratuluję córeczki!

Hehehe, spokoooojnie. Urosną, a najpierw pewnie te co są miejscami się całkiem wytrą. Mój syn jakiś czas po porodzie wyglądał jak z piosenki - długo z tyłu krótko z przodu 😅 Później wyglądał jak dziadzio - zakola na pół głowy (takie wiesz, baaaaardzo wysokie czoło) 🙈
Ale włoski urosły nowe, do tego mocniejsze, już takie "prawdziwe".
Nie martw się! 😁

Ciesz się, że nie urodziła się całkiem łysa 😁 przynajmniej wiesz w jakim kolorze ma włoski. Moja miała jak się urodziła łysy placek na tyle główki, teraz ma 7 miesięcy i idealnie wszędzie włoski, nawet dość gęste 😊

Ciesz się, że nie urodziła się całkiem łysa 😁 przynajmniej wiesz w jakim kolorze ma włoski. Moja miała jak się urodziła łysy placek na tyle główki, teraz ma 7 miesięcy i idealnie wszędzie włoski, nawet dość gęste 😊
No nie wiem... moja ma długie włosy, urodziła się z bujną czupryną i nie podzielam Twojego entuzjazmu. Ciągle kołtuny, płacze przy czesaniu i myciu. A muszę czesać regularnie inaczej by miała jeden wielki kołtun zamiast włosów.

Autorko nie martw się. Znam kobiety, które mają piękne włosy a do 3 roku życia były łyse. Najważniejsze, że jest zdrowa.

Z tym kolorem to tez tak nie jest, bo moga zjasniec jeszcze. Starsza urodzila sie ciemny braz, a dzisiaj jest blondynka 😜

To normalne, że włoski wychodzą. Potem rosną nowe. Mój synuś i córcia urodziły się z długimi czarnymi , a po 6 miesiącu oboje zostali blond ;).

reklama
Do góry