reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakażenie układu moczowego

Kate2106

Zaangażowana w BB
witam ponownie Panie :)
Jestem z synkiem w szpitalu, niedługo będzie miał 7 tyg. Ma a raczej miał zakażenie układu moczowego. Leczenie miało trwać 7-10 dni, jesteśmy tu od czwartku, myślałam ze w czwartek wyjdziemy. Wszystkie wyniki badań idealne a lekarz dziś na obchodzie mówi ze go zostawiają do niedzieli :( bo? Bo tak, bo mały itp a cos mi się nie chce wierzyć, niestety nie za bardzo ufam lekarzom i takim placówkom, wiem ze za jego pobyt dostają kasę. Chce się wypisać na własne żądanie w czwartek. Debetujemy na ten temat z mężem, ale już sama nie wiem. Myślicie, ze to dobry pomysł?

reklama
Na zadanie? Dlaczego? Wybacz ale to niepoważne i nieodpowiedzialne wypisywać dziecko skoro chce go lekarz zostawić w szpitalu... to chyba lepiej żeby został jeszcze na obserwacji i miał stały dostęp do specjalistów? 7tyg to maleństwo żaden lekarz nie zaryzykuje nie mając pewności ze wszystko Ok.

Zapalenie układu moczowego to podstepna choroba, która może nadal się rozwijać nie dając objawów. Czy dziecko dostaje antybiotyk? Jeśli tak to powinien zostać w szpitalu. Może stracił na wadze? Ja bym zaufala lekarzowi. W szpitalu pewnie zrobią mu jeszcze badania przed wyjściem, aby się upewnić że bakterii juz nie ma.

Gdyby cos było nie tak to nie polemizowalabym ze zdaniem lekarza.
Super przybiera na wadze, wyniki badań ma idealne, usg tak samo. Lekarz, który nas przyjmował powiedział, ze w środę to wyjdzie na pewno, a dziś Pani doktor stwierdziła do niedzieli i żadnego konkretnego uzasadnienia
Dziękuje wam za odp :)

reklama
Ja dla własnego spokoju zostałabym do niedzieli. To jeszcze maleństwo, może chcą go jeszcze poobserwować, dokładnie sprawdzic. Byłam z 2 tygodniowym dzieckiem w szpitalu z powodu ZUM. 10 dni i ani dnia krocej bo Mały musiał wziąć pełna dawkę antybiotyku.

reklama
Do góry