reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Jeju, Ty uważaj na siebie.. żadnych grzybów, serów etc!! Musisz na was bardzo uważać :)

Czarna, jest cień II kreski. Musisz powtórzyć test za kilka dni :) Trzymam &&&& by krechy były już obie takie ciemne :)

Kwiatuszku co u Ciebie?

reklama
Dziewczyny kreseczka jest ciemniejsza w rzeczywistości niż na zdjęciu he dziś rano robiłam i tez jest :-) Ale powtórzę jeszcze test, dziś mam 30dc zazwyczaj mam 30-31 dniowe. Mandzejczuk dobrze ze wszystko juz jest okk uważaj na Was :-)

ja na ogol jestem slepy czlowiek, ale jakis tam zarys widze, tak, ze nadzieja jest, a ktory to dzien cyklu? Za 2-3 dni trzeba powtorzyc tescior ;-)

Dziewczyny, a ja dzis w nocy przezylam chwile grozy, myslalam, ze strace moje malenstwo...kolo 1.00 obudzil mnie przeokrotny bol brzucha, tak mnie balolo podbrzusze, ze nie moglam nawet dojsc do lazienki, no bol byl po prostu nie do opisania :-( nie wiedzialam co sie dzieje, bo zarazem chcialo mi sie wymiotowac i na kibelek ale ani jednego nie moglam zrobic ani drugiego i w pewnym momencie zlapaly mnie takie dreszcze ze nie moglam nog utrzymac w bezruchu...maz zrobil mi gorzkiej herbaty i polozylam sie pod kocem przy otwartym balkonie na lozku i jakos mi tak sie polepszylo....myslalam, ze zaraz poronie...jednak wszystko juz jest w porzadku a byly to objawy zatrucia grzybami, bo zrobilam rano gulasz z rozmrozonych grzybow, ktore staly ze 3 dni w lodowce :-( nigdy w zyciu juz nie tkne tego swinstwa, tak sie balam, ze to juz koniec mojej radosci, ale dzis juz czuje sie lepiej...mam tylko nadzieje, ze nie zaszkodzilo to mojej fasoleczce...

Mandrzejczuk to nie grzyby, to fasolka ;-) Uczucie rozsadzania brzucha (okropny ból), wszystko trwało jakieś parę minut i potem było ci zimno i dreszcze? Miałam to samo przy pierwszej ciąży i tego się bałam starając się o drugie dziecko ;-) :-) Nie da się zapomnieć do końca życia. Jeśli to to (a wszystko na to wskazuje), to pewnie jak ja doniesiesz szczęśliwie swoje maleństwo do końca, czego ci gorąco życzę :-) :-)

Czarna mój pierwszy test był równie blady, ale kreska jest. Ważne, żebyś za kilka dni go powtórzyła (najlepiej za 4 od pierwszego testowania, ponieważ co dwa dni poziom hormonów się podwaja i nie innej firmy a właśnie tej samej) i sprawdziła, czy kreska jest mocniejsza. Wtedy będziesz miała pewność, że ciąża się rozwija :-) Póki co nieśmiało gratuluję i mam nadzieję, powitam cię na majówkach niedługo :-) Jeśli jednak za 4 dni kreska byłaby równie blada, radziłabym kontakt z lekarzem i betę.

Witam Was dziewczynki!ja dzis zrobilam rano test a mam 37 dzien cyklu i jedna kreska, ani cienia drugiej.okresu dalej nie mam.ale cos mam dzis uczucie goraca i wczoraj bolaly mnie krzyze wiec pewnie dostane niedlugo okres.czekam wiec na rozpoczecie 10 cyklu.po odstawieniu tabl.nie mialam jeszcze takich akcji.przez ostatnich 8 miesiecy wszystko bylo idealnie.ten ostatni cykl jest jakis porabany-owulacji nie czulam, dostalam grzybice i mam opoznienie prawie tygodniowe.okresu nie widac, ciazy tez nie.wiec jestem w lesie.jestem tak wsciakla i zdolowana, ze daje juz spokoj ze staranieniem sie o dziecko.jestem juz tym zmeczona psychicznie i fizycznie.seks to mi sie juz kojarzy z infekcja, bezowocnym staraniem. konsekwencja czego sa nerwy, placz, co miesieczne wkrecanie sie, robienie z siebie debilke.przez jakis czas nie bede wchodzic na forum.musze jakos dojsc do siebie bo teraz to jestem klebkiem nerwow.moje zycie intymne tez zostanie wstrzymane.widocznie nie jest mi dane dziecko i musze sie z tym pogodzic.zycze Wam kobietki zafasolkowania a Tobie Mandrzejczuk spokojnej, zdrowej ciaży.trzymajcie sie cieplutko.

Ja też mam dziwny ten cykl, a liczyłam że będzie to pierwszy prawidłowy, bez żadnych zakłóceń.. może u Ciebie po prostu się czymś wydłużył i owulacja dopiero przyjdzie, mimo iż już tak późny dzień cyklu.. jeśli jesteś w 100% pewna, że jej jeszcze nie było, to może wystąpić podczas plamienia śródcyklicznego, więc nie wszystko stracone. Ale radziłabym Ci iść do lekarza..

Hope bylo dokladnie tak jak to opisujesz, moj Boze alez ja sie strachu najadlam...jutro odbieram soja betke i lece od razu do innego laboratorium powtorzyc, a do innego zeby nie czekac juz 3 dni. Odliczam tylko godziny do piatkowej wizyty u ginka, mam nadzieje, ze potwierdzi ciaze.

kacha10 zasowaj na bete, 37 dc i @ nadal brak testy nic nie pokazuja, to beta powie ci na 100% o co kaman

reklama
Czarna, w polsce to np. w labolatorium, ale nie wie gdzie Ty mieszkasz i jak to u Ciebie wygląda. Ja np. tez nie mam co liczyć by samej sobie betke zrobic :D

Do góry