reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy starania

Witam, my również zaczęliśmy starania o dziecko , to nasz drugi cykl . W poprzednim się nie udało ponieważ prawdopodobnie zaszly jakieś zaburzenia hormonalne i owulacja wystąpiła tydzień wcześniej i powstała torbiel z nie pękniętego pęcherzyka w prawym jajniku . Cykl trwał 20 dni . ( gdzie zawsze miałam w miarę regularne 28/29 dni )
W 8 dc( tego cyklu) torbiel wynosiła 3,5 cm,
W 13 dc pęcherzyk dominujący w lewym jajniku 1,6 cm, endometrium 0,8 mm, torbiel się zmniejszyła do ok. 2,5 cm
W 18 dc pęcherzyk pęknięty, potwierdzona owulacja w lewym jajniku , endometrium 0,9 mm. Torbiel wg lekarza pękła , bo widać było duzo płynu w brzuchu i wynosiła ok 1,8 cm .
Wg lekarza nie ma szans w tym cyklu na ciąże przez ta właśnie torbiel ale nie wyjaśnił dokładnie dlaczego , znam dużo dziewczyn które mając torbiel zachodziły w ciąże . Owulacje miałam prawdopodobnie 16dc ( potwierdzone przez testy owulacyjne i mierzenie temperatury ) wydaje się ze wszytko jest jak w najlepszym porządku a jednak słowa lekarza mnie zdezorientowały . Faktycznie mam się nie nastawiać w tym cyklu na ciąże ? Proszę o radę .
Dodam ze mamy już dwójkę dzieci , które udały się nam za 1 razem . Bardzo dziękuje za pomoc .🙂

reklama
żeby dla każdej z nas był ostatni 🤗
Tez na to liczę 😊 jak to jest u was, często o tym myślicie? Czy zajde czy nie? Będzie okres, nie będzie? Ja staram się podchodzić na luzie ale ciężko z tym. Człowiek niecierpliwy chciałby żeby od razu zaskoczyło, to jeszcze najgorsze jest, że w towarzystwie wysyp ciąż, a u nas lipa... a jak u was?

Tez na to liczę 😊 jak to jest u was, często o tym myślicie? Czy zajde czy nie? Będzie okres, nie będzie? Ja staram się podchodzić na luzie ale ciężko z tym. Człowiek niecierpliwy chciałby żeby od razu zaskoczyło, to jeszcze najgorsze jest, że w towarzystwie wysyp ciąż, a u nas lipa... a jak u was?
Ja staram się nie myśleć pierwszy cykl swirowałam A teraz zrobię test dopiero w dniu spodziewane @ albo dzień po i napewno nie będę sobie objawów wmawiać 🙈

Ja staram się nie myśleć pierwszy cykl swirowałam A teraz zrobię test dopiero w dniu spodziewane @ albo dzień po i napewno nie będę sobie objawów wmawiać 🙈
Heheh 😁 fajnie byłoby o tym nie myśleć, ale czasami po prostu samo siedzi w głowie. Ja też pierwszym razem non stop testy nawet beta aż chyba przez to się zablokowalam, bo ostatni mój cykl trwał 44dni ( zawsze mam 29-30dc) dodatkowo na wywołanie dostałam duphaston. W tym cyklu jajeczkowanie było o czasie, więc zobaczymy czy z tego coś wyjdzie. Dzisiaj rano było mi nie dobrze aż zwymiotowałam wypity wcześniej jogurt - pewnie mi on zaszkodził, bo wątpię że tak szybko byłyby objawy 😉

u mnie jest tak ze pierwsza połowa cyklu na luzie myśle test będę robić w dniu @ i wgl ale im bliżej okresu wtedy głowa zaczyna odwalać i doszukuje się i ciężko nad tym zapanować 😤

reklama
Cześć dziewczyny, to ja też dołączę ^^
26 lat, pierwszy cykl starań. @ zaraz powinna być (ale na razie nie ma). Sama nie wierzę chyba, że mogłoby się udać...

Do góry