reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zachciewajki :)

Odnośnie tematu - ja aktualnie uwielbiam pizze, śledzie i ziemniaki w każdej postaci, oprócz chipsów, natomiast w ogóle nie jadam słodyczy (mam nadzieję, że to się nie zmieni).

Nie znoszę także zapachu większości kosmetyków, w tym mydła, które mi śmierdzi farbą emulsyjną (!)

reklama
hehehe usmialam sie :) mi ostatnio salatka smierdziala perfumami! najgorsze ze pan w kolejce do lekarza tez smierdzial! a u mnie z jedzeniem coraz gorzej, tzn jem generalnie wszystko ale nic nie jest dobre i jem jak za czasow dziecinstwa czyli 2 kromki pol godziny:/ nie przytylam na wadze ale grubam w brzuchu nic innego mi nie rosnie ;/ nie mam balonow!myangel zazdroszcze normalnie :))

ja to sama nie wiem co bym zjadła, a jak już wymyśle co to zaraz się okazuje że jednak nie to i w sumie jem to co normalnie ale wcale jakoś nie mam apetytu

hehe Salomii mi cycki też nic nie urosły- ale ja się z tego cieszę (póki karmiłam miałam 2 rozmiary większe, ale ciągle mi się wydawało, że to nie moje i nie mogłam się do nich przyzwyczaić). Teraz mam małe, ale własne :p

aaaaa i zaczynam być wyczulona na zapachy. Np. do prania dodaję tylko proszek bo płyn do płukania mi śmieeeerdzi. Musiałam zmienić płyn do mycia naczyń- bo nie mogłam już wytrzymać tego zapachu.

Ostatnia edycja:
Salomii , mamolka No ja to normalnie nosze stanik 36 B ale tak gdzieś ze 3 tygodnie po zapłodnieniu zaczęly rosnąć i już noszę D a pod koniec ciąży pewno znowu wskoczę w jakies F o ile takie są ;-) Mnie dzisiaj wzięło od rana na tosty z marmoladą popiłam je dużą szklanką kakao no i teraz mnie trochę mdli. A w nocy wstałam robić sobie placuszki z bananami ale nie dalam rady ich zjeść :) Najlepiej to by mi wchodziły frytki z dużą ilością soli ;)

I zakończyły się zachciewajki i jestem na etapie gdzie nic mi nie smakuje i nic mi sie nie chce jeść :( Dziewczyny czy, którbaś z Was bieże coś na wzdęcia?? :/

na wzdecia to pije mietke tylko ale staram sie unikac wzdymajacych... Jeszcze do niedawna robilam kupke 5-6 razy dziennie i tez nie mialam co wziac :/

I stało się... chodzi za mną risotto :happy: Jak tak dalej będzie to będe musiała spędzić trioszke czasu w kuchni i je przygotować :-( Poza tym wybieram sie na targ po świeże owoce i warzywa.
myangel nie wiem dlaczego ale odrzuciło mnie od mięty i nie dam rady napic sie nawet łyka. Tak samo odrzucilo mnie od kawy ale piję ja na podniesienie cisnienia

o ja to mietka jak najbardziej. Ja to w ogole nigdy nie pilam kawy wiec nie mam tego problemu ale rozne zielone to pijam codziennie tylko teraz zaczelam pic bezkofeinowe, tak ze dwie filizanki zielonej herbatki, rumianek i mietka :D Czarnej nie pijam wcale. Ja to w ogole z tym zywieniem to jestem nawiedzona ;)

reklama
Ja od 5tc. też miałam wzdęcia, teraz posypuję jedzenie błonnikiem bezsmakowym i jest trochę lepiej (chociaż na zaparcia mi za bardzo nie pomogło:(, prawdopodobnie przez żelazo które biorę i moją ziemniaczano-pierogową dietę;)

Do góry