reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zachciewajki :)

gufi a cóż to ta tarta porowa??? poproszę przepisik na odpowiednim wątku;)

wiolcia ja kiedy zaszłam w ciąże ważyłam 72kg przy wzroście 177cm, teraz mam 68kg... więc chciałabym przytyc do max 80kg... zobaczymy co się w grudniu okaże:dry:

reklama
wiolcia ja kiedy zaszłam w ciąże ważyłam 72kg przy wzroście 177cm, teraz mam 68kg... więc chciałabym przytyc do max 80kg... zobaczymy co się w grudniu okaże:dry:
Hmmm ja mam 162 cm wzrostu... jeszcze troszkę i będę jak kwadracik ;) Ty musisz mieć świetną figurę przy tym wzroście.

natka hehe no co- w ciąży jesteś- przyzwyczajaj się do oponki bo mniejsza do grudnia nie będzie :p

Jak ważyłam pod koniec pierwszej ciąży 84 kg to jak patrzyłam się na zdjęcia na których ważyłam 62 kg to nie mogłam wprost uwierzyć że taka chuda byłam. Jak po ciąży schudłam do tych 60-61 kg i patrzyłam się w lustro to nadal gruba byłam i żyłam wspomnieniem 55kg, które kiedyś na studiach wybalowałam na pierwszym roku :p Teraz ważę 63kg, czyli 2,5 kg na plusie i już wiem że 12 kg na plusie pod koniec ciąży jest nieosiągalne. Jak się zmieszczę w 20kg będzie super ;/

ja Wam nawet nie napiszę ile ważyłam pod koniec pierwszej ciąży - bo wstyd!
potem wróciłam do formy, choć trwało to troszkę. Teraz mam nadzieję nie pobić rekordu.

Jak na razie jest 2 kg na plusie, więc chyba nie tak źle...
tak jak mamolka staram się realistycznie patrzeć na to wszystko i nie łudzę się, że 10 kg załatwi sprawę:no:

ja nie wiem od czego to zależy, bo ja w pierwszej ciąży na porodówce ważyłam 72 kg (a mam 173 cm) i jadłam naprawdę dużo. Na początku chudłam, mimo że mdłości nie miałam i jadłam dużo. Fakt, że nie siedziałam i nie leżałam, ale w porównaniu sprzed ciąży, to nie robiłam nic więcej. Teraz chyba przytyje więcej, bo już jestem + 2 kg. Chciałabym jednak na porodówce nie odbiec znacząco od poprzedniego "rezultatu"

Wczoraj jak wracałam do domu to naszło mnie na pyzy z mięsem i jak sie okazało dobrze,że wróciłam do domu. Mam ochotę na pomidorówkę, przeglądajac forum mnie naszło.

ja dziś też pomidorowo, ale nie zupa tylko pulpety w sosie pomidorowym:) ze świeżym koperkiem....mniam:D

tzn mam zamiar heheh, bo jak tyłka nie ruszę do garów to nie będzie obiadu:]

reklama
Do góry