reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zachcianki i to co pysznego robimy do jedzonka ;)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
EVE można kiełbaskę upiec w piekaniku np z cebulką, albo usmażyć na patelni :) jak robię z frytkami to tylko nacinam i wrzucam do frytkownicy aż się przysmaży.. to dobre jest mówię Ci :)

reklama
No ja sie też dziwię. Kiełbasa z zimniakami albo frytkami? No bo u Nas kiełbaske to tylko na chlebek chyba że paróweczki te berlinki no to na kolację czy śniadanko na ciepło, ale tak na obiad to w życiu nie jadłam:) Ale co region to inne posiłki widzę:) Tak samo nie jadłam makaronu na słodko z truskawkami, tak jak Wy :)
U Nas sie je zupę ogórkową w połączeniu z plackami ziemniaczanymi :)Ale to chyba nic dziwnego hehe:)

Makaron na słodko znam, ale właśnie jak była taka reklama ikeii chyba jak koleś robi obiad - ziemniaki z kiełbaską to sie dziwiłam :-D

hehe się uśmiałam, z tą kiełbaską - u nas to takie normalne szybkie danie:):) a pewnie,że każdy region ma swoje nawyki - np.kiedyś byłam w lublinie i tam np. nikt nigdy nie słyszał o kiszce ziemniaczanej:) gdzie u nas w domu to było ulubione danie:):)
ania- aneczka - a Ty mnie zaskoczyłaś tymi plackami z ogórkową:) tego też nie słyszałam:)

mnie zaskoczyła Ania że nie jadła makaronu z owocami ;D hihi
ja sobie wczoraj rozmroziłam ostatnie kilka truskawek , i zrobiam sobie na kolację ;D B. ma mi z pracy na dniach przynieść 2,5 kg truskawek mrożonych to kompot zrobie i będzie reszta do makaronów :D

a dzisiaj zrobiłam sobie nowe (w mej kuchni) danie :)
naleśniki z papryczką , cebulką , kukurydzą i kurczaczkiem , ser w środek , ser na górę ,do piekarnika zapiec i było pyszne :tak:

a teraz mój B. przymierza się do zrobienia jakiegoś ciasta :D

oj tak kiełbaskę to ja wrzucam na patelnie ponacinaną bez tłuszczu to tak fajnie się skwarzy i do tego ziemniaczki i jakaś kwaśna surówka:-)
ja zauważam różnicę w kuchni bo mój K z Płocka a ja z Grajewa więc spora różnica i na co dzień spotykam się z różnymi daniami których nie znałam, a jak kiedyś przy jedzeniu placków ziemniaczanych poprosiłam o chleb to robili wielkie oczy:-p za to mój K robi pyszne kluski takie ziemniaczane i on je przez takie sitko do tego przelewa i robi mi to ze skwarkami i twarożkiem:-) albo placki ziemniaczane usmażone i na wierzch położony twaróg wymieszany z mlekiem solą i pieprzem no miód w gębie:-)
a znaleźć tu kiszkę ziemniaczaną:eek: graniczy z cudem

reklama
ja dzisiaj robilam flaczki wolowe a teraz jeszcze pieke ziebra ;-):-D:-D do tego ziemniaczki mlode z koperkiem i kefitrem, niaaaammmm:tak:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry