Mamafasolki
Fanka BB :)
@liczba myślę, że wciąż za mało wiem ale dzięki @Destino wie dużo więcej ode mnie i ma bardzo duże doświadczenie w ściagniu i rozkręcaniu laktacji - z nakładkami też mi proponowano, miałam kilka różnych - żadne się nie sprawdziły (i potrzeba było dwóch rąk - ja trzymałam dziecko, mój nakładki - absurd. Prawda taka, że niby wszystko lepsze niż mm, ale...). Dopiero potem doczytałam, że nie powinno się ich stosować...potem moja położna pokazała mi, jak zrobić "kanapkę" z cycka i trochę "wyciągnąć" żeby załapał prawda jest taka niestety, że najwięcej szkody robi butelka, bo rozleniwia dziecko...Przy piersi dziecko się wkurza i już po łapaniu piersi...
Dla mnie przystawianie wg doradczyń - hmm - nie byłam w stanie tego powtórzyć, dlatego potem pracowaliśmy nad tym, żeby to była nasza pozycja, ale też np. żebyzadbać o ułożeniu buzi (np. sprawdzić, czy wargi są wywinięte - ale to musi zobaczyć naprawdę dobra doradczyni)
Jeśli miałabym radzić - to zmienić butelkę, nawet stopniowo, i potem próbować z piersią. I wsparcie! Dobry laktator, pomoc innych etc. Moja mleczna droga trwała 22 miesiące mimo początkowych trudności
Dla mnie przystawianie wg doradczyń - hmm - nie byłam w stanie tego powtórzyć, dlatego potem pracowaliśmy nad tym, żeby to była nasza pozycja, ale też np. żebyzadbać o ułożeniu buzi (np. sprawdzić, czy wargi są wywinięte - ale to musi zobaczyć naprawdę dobra doradczyni)
Jeśli miałabym radzić - to zmienić butelkę, nawet stopniowo, i potem próbować z piersią. I wsparcie! Dobry laktator, pomoc innych etc. Moja mleczna droga trwała 22 miesiące mimo początkowych trudności