reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zaburzenia napięcia mięśniowego

Witam!!!!!!
ja juz bardzo duzo doswiadczylam z lekarzami neurologami z rechabilitacja! i powiem wam szczeze ze to nie jest takie latwe. mieszkam w malym miescie nie ma u nas rechabilitacji malych dzieci. ja jezdze codziennnie 20 km od miejsca zamieszkania prywatnie. nie dajcie sobie wmowic ze ktos cos umie pytajcie o kwalifikacje rehabilitantow i doswiadczenie. bo dziecko ma inny metabolizm i uklad bardzo latwo jest cos zepsuc!!!!!!! a mozna juz nienaprawic. o metodzie vojty duzo slyszalam i raczej zle wiem ze dla pewnych elemetow rozwoju jest dobra ale tylko dla pewnych. najlepiej jest polaczyc metody w zaleznosci od potrzeb dziecka tak wlasnie robi moja rehabilitantka. a ostatnio na topie jest metoda NDT BOBAT jest ona bardzej forma zabawy i dlatego dziecko bardzo sie przy niej nie denerwuje. i pamietajcie nie dajcie sie zbyc tylko dokladnie o niej poczytajcie (moze uda mi sie cos znalezc to wysle link) bo metoda vojty jest w zasadzie naciskaniem i nikt sie przy tym tak nie nameczy! a jest ona dla dzoiecka bolesna!
ale zanim podejmiecie rehabiliotacje to pilnie do NEUROLOGA DZIECIECEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! on musi odruchy sprawdzioc i pod jakim katem rehabilitowac. ja rehabilituje dziecko od pol roku! moglam zaczac wczesniej ale najpier musialabym trafic na lekarza bo z tym tez jest ciezko!!!! bardzo solidnie dobierajcie lekarzy i rehabilitantow to jest WAZNE!!!!!!!! konsultujcie opinie i jesli was cos niepokoi to nie zaniedbujcie tego! ja stracilam pol roku zycia mojego dziecka na szukanie dobrego lekarza! bo im sie dokladnie badac nie chcialo a zlecic na badania?????? bron Panie Boze!!!!!!!!! przez co teraz moje dziecko cierpi a ja z nim! rehabilitant w prokocimiu powiedzial mi ze hubert nie siedzi (mial juz 8 miesiecy!!!!!!!) bo jest za gruby! g...wno prawda! nie poznali sie!
zwracajcie uwage czy odgina sie do tylu czy chowa kciuka w raczke!!!!!! to jest bardzo wazne!!!!!! jak juz wreszcie trafilam na swietnego specjaliste to on mnie wlasnie o tego kciuka pytal a jak jak by mnie piorun uderzyl!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie wiem!!!!!!!!!!!! zaden neurolog mnie wczesniej o to nie pytal (chociaz mialam stycznosc juz z 4 wczesniej!!!!!) wiec pamietajcie nie dajcie sie za latwo zbyc tu chodzi o WASZE DZIECI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego!!!!!!!

reklama
Myśmy dwa dni temu byli w poradni rehabilitacyjnej i okazała sie za potrzebujemy ćwiczeń i dostaliśmy skierowanie. Najbardziej mnie zdziwiło to że w szpitalu jest tylko jeden rehbilitant dla małych dzieci a zapotrzebowanie jest na co naj mninej trzech. Tak więc zamias do szpitala mamy jedzic do poradni wczesnej interwencji. I oczywiście znowu miałam pecha bo pani która zajmuje sie niemowlakami jast na urlopie i bedzie dopiero w przyszłym tyg. Na wszystko trzeba czekać. Paranoja jakaś!

KUNDA wiem ze to czekanie najgorsze!!!!!! ja sie tez naczekalam ale mialam juz dosc!!!!!!!! i tak mozliwosci rehabilitacji takich maluszkow sa bardzo male!!!!!!!!! a przeciez na dzieci mamy stawiac!!!!!!!!! wiec ja powiedzialam dosc! rehabilituje prywatnie jezdze codziennie i to jeszcze dojezdzam 20 km od domu! ale to jest moje dziecko i nie pozwole zeby przez beznadziejna sluzbe zdrowia!!!!!!!! cierpialo moje dziecko. sytuacja finansowa oczywiscie zrujnowana ale to jest malo wazne w porownaniu z moim synusiem!
KUNDA zwracaj uwage jak rehabilitant postepuje z twoim dzieckiem i jak sie do niego odnosi kontakt tez jest wazny!! i napisz nam potem.
moj hubrt np placze jak widzi swoja reh. ale to jest tez dobra reakcja! tylko ze ona do niego duzo mowi pokazuje mu wszystko i wogule ma podejscie. ja jestem zadowolona! jak tobie sie bedzie podobac to na pewno nie zaszkodzi twojemu dziecku! ale zawsze mozesz szukac jeszcze! pamietaj basen tez wchodzi w gre przy reh jak masz mozliwosc to chudz z dzieciakiem. tylko zapytaj co masz robic a czego nie. pilka taka duza tez sie przydaje. pytaj o wszystko!!!!!!
zycze powodzenia!!!!!!!!!!!!!!!!!! :laugh: :laugh:

Witam
nasza córeczka też miała ten problem. Wizyta u neurologa, a potem spotkania z rehabilitantką i rehabilitacja metodą Voyty. Ciężka praca ale są efekty.

Do góry