reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaburzenia czy ciąża?

Witam,

Chciałam się dowiedzieć czy była możliwość zajścia w ciąże przed okresem... Stosunków ''takich'' było dwa w przeciągu tygodnia. mowa tu o wytrysku na zewnątrz, otarciu z nasienia i kochaniu się ponownie.
Pierwszy był 26.12.15 przed miesiączką, a drugi 31.12.15.
Okresu dostałam 1.01.16 przed nią miałam skurcze i boleści w jajnikach jak na @, ale niestety okres trwał 1,5 dnia.
Walczyłam również z zaparciami i wzdęciami.

Pierwszego dnia trochę krwawienia jak w @, a następnie lekkie plamienie brązowe lub czerwone tylko przy podcieraniu.
I zatrzymanie okresu. Po zakończeniu owej miesiączki pierwszy test wyszedł negatywny. Kolejny za 3 lub 4 dni również. Ale wydaje mi się, że to było jeszcze za wcześnie...
Do tej pory mam brzuch wzdęty, piersi obrzmiałe, ale nie bolą tak mocno jak na @, sutki mam jakby mokre, czasem lepkie. Mam wstręt do zapachów jedzenia i dziwny posmak w ustach, nie pomaga mycie zębów, zjedzenie gumy czy czegokolwiek. W piątek kawa miała smak wody :/ a inni mówili że mocna jak cholera...
Zdarzają się zawroty głowy i mdłości, cały czas chce mi się spać. Być może tylko sobie coś wymyślam :) nie chce się nastawiać na TAK i rozczarować.
Dlatego chciałam zaczerpnąć informacji czy któraś z Was spotkała się z czymś takim na sobie...

Poprzednia miesiączka była 4 Grudnia i trwała normalnie (5-6dni) bo zazwyczaj tak mam , cykle 28-30 dni.
Następna zbliża się, ale nie czuje jakby miała przyjść. Pomimo krostek na czole i swędzących sutków, no może troszkę bolących piersi po bokach.

Pozdrawiam

reklama
Rozumiem, że każdy stosunek... ale jestem 8 lat z jednym partnerem i do tej pory się nie skończyło ciążą. Pierwszy raz były takie ''wybryki''.

Rozumiem, że zwykły test mógł się mylić?

Beta - hcg oznaczona z krwi jest bardziej wiarygodna i nie ma możliwości błędnego wyniku jeśli jest ciąża (pomijam oczywiście błędy laboratoryjne itd.). Natomiast testy z moczu, robione zbyt wcześnie ( lub np. przy mocno rozrzedzonym moczu) mogą dawać fałszywie ujemne wyniki.

Jednak od krwawienia, na początku stycznia, minęło sporo czasu, więc powinien już wychodzić i test z moczu.

Najlepiej zrobić badanie z krwi i będziesz miała pewność.

A to, że 8 lat jesteś z jednym partnerem i się nie skończyło ciążą o niczym nie świadczy. Organizm lubi płatać figle i jest wiele czynników, które mogą zaburzać jego działanie ;)

Powodzenia.

witam serdecznie mam pytanie, chociaż jako matka trojki dzieciaczków nie powinnam pytać, a raczej odpowiadać na takie pytania ale mniejsza o to przejdę więc do sedna sprawy ;-) ;)
Otóż mam nieregularny okres mimo tego od 4 lat kochamy się z mężem bez zabezpieczenia (stosunek przerywany bądź też pełny tydzień przed miesiączką i 4-5 dni po miesiączce .
Ostatnią miesiączkę miałam 25.12. ale była jakaś inna niż zwykle trwała dwa dni była skąpa i po 2 dniach się skończyła :huh: jednak pomyślałam że być może tak bywa że raz może się i tak przytrafić a w ciąży przecież nie można mieć miesiączki :unsure:
Jednak zaczęłam się poważnie zastanawiać nad ciążą kiedy to podczas stosunku dostałam krwawienia które zaraz potem ustało (jednorazowy incydent) i też sytuacja której nie miałam nigdy nawet podczas poprzednich ciąż-ale nawet i to mogłabym sobie jakoś wytłumaczyć:sorry: ponieważ kochaliśmy się dość mocno tego dnia, tylko że do tego doszło -ból piersi od 3 tygodni ,pobolewanie brzucha i uczucie dziwnego napinania bardzo nisko pod brzuchem, jakaś wzmożona nerwowość i oczywiście dziś brak okresu chociaż to dopiero jeden dzień, jednak zawsze miałam dzień, dwa wcześniej w terminie spodziewanej miesiączki a teraz to jest inaczej , wszystko jakoś inaczej ....:errr: więc czy myślicie dziewczyny że to może być ciąża?? i czy mogło dojść do niej już w grudniu przed tym dziwnym okresem który opisałam wyżej?
bardzo proszę o odpowiedz może któraś miała podobnie POZDRAWIAM :happy2:

Witaj napisałaś to z tak dużym przekonaniem:blink: że zastanawiam się skąd u Ciebie taka pewność czy może znasz podobny przypadek? a może sama doświadczyłaś czegoś podobnego? :happy:

reklama
reklama
Do góry