reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zabkowanie

Ayashi86

Zaangażowana w BB
Mamuski pomocy!! Mojemu rocznemu synkowi wychodza 4-ki, i tak jak poprzednie 8 zebow przeszlo calkiem niezle tak teraz jest masakra, zel nie pomaga jedyne co pomaga to paracetamol albo ibuprofen, juz podalam 3 dawki a dozwolone sa 4 dawki. Strasznie placze i juz niewiem jak mu pomoc[emoji24]

Napisane na ONE A2003 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mamuski pomocy!! Mojemu rocznemu synkowi wychodza 4-ki, i tak jak poprzednie 8 zebow przeszlo calkiem niezle tak teraz jest masakra, zel nie pomaga jedyne co pomaga to paracetamol albo ibuprofen, juz podalam 3 dawki a dozwolone sa 4 dawki. Strasznie placze i juz niewiem jak mu pomoc[emoji24]

A dajesz naprzemiennie co 4 h?

Współczuję maluszkowi my właśnie też to przerabiamy i wszystkie ząbki przypłaciliśmy strasznym cierpieniem Moja córcia dostaje Camilie smaruje żelami z lidocainą zimne gryzaczki z lodówki no i staramy się nie nadużywać leków przeciwbólowych ale jak już nic nie pomaga i mała płacze daje czopek przeciwbolowy

Niestety, to co nam sie wydawalo ze zabkowanie okazalo sie czyms gorszym Tu w Anglii panuje choroba o nazwie, rece, stopy i buzia, jak kolwiek dziwnie to brzmi... Jest to wysypka na kolanach, stopach i dloniach i buzi ktora moze przeobrazic sie w bolace bable, dotyka ona dzieci ponizej 10 roku zycia ale dorosli tez moga na nia zachorowac

Dziewczyny jak poznac czy to zęby? na dziąsłach nie widze rzadnych zmian. Mała ma 9 miesiecy i jeszcze ani jednego zęba. 2 dni temu zaczeła prychać/chrumkać od wczoraj katar, ślinienie i nocka przerywana płaczem... Czy na dziąsłach zawsze coś widać?

Dziąsła raczej powinny być napuchnięte, może zęby już idą w środku, mała już czuje a po dziąsłach będzie widać za jakiś czas. Ja smarowałam żelem do masażu dziąseł Dologel, działa przeciwbólowo, przeciwzapalnie, uspokaja i przynosi ulgę a przy tym jest w 100% naturalny więc bez obaw można go stosować, nawet jako dodatek pomiędzy syropami przeciwbólowymi.

reklama
Czy Waszym dzieciom zęby wychodziły po kolei? Mój synek ma pierwszych 8 zębów, później przerwa i gdzieś tam dalej kolejne 4 (po 1 z każdej strony).

Do góry