reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ząbkowanie

iza - na pocieszenie powiem ci ze zabki w paszczy naszych dzieciaczkow nie zawsze oznaczaja gryzienie ... ja karmilam michala 1,5 roku, a pierwsze zabki dostal w 4,5 moiesiaca - i nigdy mnie nie ugryzl :) ciekawe jak to bedzie u ciebie :)

reklama
Ja sie boje wlasnie najbardziej tego gryzienia i jakos nie moge sobie wyobrazic zeby Majka mnie nie uzarla:)))) Ona mi zrobi na zlosc:)))))
Maja jeszcze nie ma zabkow ale z tego jak sie ostatnio zachowuje to pojawi sie lada dzien i to chyba gorna dwojka:)))dopiero bedzie wygladac kosmicznie:)))
Ona juz teraz potrafi tak mnie zlapac ze z bolu nie wiem juz co robic nic tylko jak bedzie mnie gryzla to zostanie mi sciaganie albo karmienie przez kapturki :((((

Widze, ze u Was juz sporo dzieci "uzebionych" :)
A niby ksiazkowo pierwsze zabki wychodza w 6-7 miesiacu ;)
Ja wlasnie dzis u Aluni znalazlam pierwsza jedyneczke - ale bylo przy tym radosci :D

A+T+? GRATULACJE DLA ALUNI!!!
Karolinka ma już coraz dłuższe te zębolki i coraz bardziej się boje  8) ale może mnie nie ugryzie ??? Kto to wie ???

Dziewczyny to które dzieciaczki mają już ząbki? Moja mała, Miruś, Alunia, Mateuszek...
Które jeszcze bo pewnie jakiś ząbek przeoczyłam.
A te mamusie których dzidziolki jeszcze nie mają ząbków niech się nie martwią, wszystko w swoim czasie, przynajmniej nie musicie sie bać ugryzienia ;)

U nas na razie spokój, może to i dobrze :) Mi tam się nie śpieszy, zresztą Natalka dostaje teraz żelazo, to nawet lepiej, że nie ma jeszcze ząbków to sie nie popsują. Chociaz słyszałam,że na zawiązki tez wpływa, więc zawsze po tym jak jej podam to cholerstwo to przemywam dziąsełka.

Dziekujemy :)
No iza1, ja mysle, ze w ogole nie ma sie co martwic, bo przeciez czas na zabki to dopiero 6-7 miesiac.

reklama
A+T+? masz rację, ja sama jestem w szoku że Karolci tak szybko wyszły, nasze dzidzie widać chcą już gryźć gryźć gryźć :D ;D

Do góry