reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZĄBKOWANIE

mam pytanie czy macie już może jakieś doswiadczenie abo wiedze w tej westii w jakich odstępach czasowych wychodzą koejne ząbki? bo ja już pisaam mojej Oli wyżyna się dona ewa jedynka ciekawa jestem za ie pojawi się następny.... :)

reklama
Z tego co pamiętam, to zęby wychodzą parami. Lada moment oczekuj "sąsiada". Potem chwila spokoju i... następne.
Pamietam też, że pierwsze 4 zęby Emilce wyszły w ciągu dwóch m-cy a potem to nie pamiętam, musiałabym zobaczyc w jej pamietnik.

Cześć dziewczyny, mój Tomuś udrodizł się 10 marca, już jak miał ok 4,5 misiąca pojechaliśmy z nim do lekarza bo nagle zaczął o wiele częściej budzić się w nocy a po jedzeniach nocnych już tak ładnie nie zasypiał, tylko trzeba go było nosić bo płakał. Lekarz wypatrzył latarenką że to ząbki już ruszyły i zalecił żel na ząbkowanie, gryzaczki i dodatkowo Cebion Multi że niby jest tam jakaś witamina, która ma działanie uspokajające. I wiecie co? Do dzisiaj żadnego zubala nie ma. Za to w nocy dalej się budzi, na szczęście już obywa się bez łez, tylko się naje i śpi dalej (jest na cycu).
pozdrawiam wszystkie marcowe mamusie,
Roja

U Lolka co chwilkę wydawało nam się, ze skoro co jakiś czas trochę marudzi, to mu już jakiś ząbek może idzie. Ale nic. Dopiero 12 października wyrżnął mu się pierwszy, a przedwczoraj drugi. I to bez marudzenia i szczególnego obśliniania się. Ciekawe, kiedy ruszą następne i jak się przy tym będzie zachowywał.
A wasze dzieciaczki po ile ząbków już mają?

U nas od polowy września błyszczy w buzi jeden ząbek, a drugiego nie widać. Zapowiadało się na dwa zęby niemalże równocześnie, a tu taka przerwa. ;D

No i pojawiły się ząbki - 1-szy: dolna lewa jedynka 13 pażdziernika a wczoraj wszystkich zaskoczyła lewa jedyneczka ale GÓRNA, a miało być parami, nic nie rozumiem. ::) Czy któraś z Was słyszała o takiej kolejności? Dziwnie to trochę wygląda - jak mały Gargamel ;D

Moja Emilka miała dwie dolne jedynki, jedną górną i zaczęły jej dwójki dolne wychodzić...dosyc długo miała "szczerbę" na górze, aż razem z górnymi dwójkami wyszła górna jedynka

My pierwszego ząbka mielismy 29 listopada (dolna 1) a potem juz poszło i teraz rosną po kilka naraz. Obecnie 2 górna, 3 dolna i 2 dolna. Obecnie ma 5 ząbków.Ale przechodzimy ząbkowanie bardzo ciężko. :(
PZDR

reklama
ewa26 my też mamy 5 ząbków!
i u nas też ciężko!
Jak już jaiś ząbek idzie to kilka nocy i czasem dni jest lekko mówiac okropnych!!!!!!!!

ale pediatra nam doradziła vibrucol i pomaga przynajmniej w nocy!
może wiecie coś na temat jakiś kremów maści na dziąsełka??

Do góry