reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie?

szalonemarzenia1i5

Zaciekawiona BB
Cześć dziewczyny!
Pisze odrazu na forum bo jesteście świetne w doradzaniu! Mam córeczkę 4.5 miesiąca, od jakiś 2 tygodni ma bardzo rozpulchnione dziąsła i humorki 😂 podejrzewam że wychodzą zęby, ale proszę też o opinie mamusie, które mają już w tym doświadczenie, bo ja jestem całkowicie zielona w tym temacie. Mamy ogromy ślinotok, zmierzły humorek, wpychanie rączek do buzi i zdarzają się luźne kupki.
Dołączam zdjęcie, czy tak wygląda ząbkowanie?
Pozdrawiam ☺️

Załączniki

• IMG_20230206_155842~2.jpg
    IMG_20230206_155842~2.jpg
    53 KB · Wyświetleń: 318
  • IMG_20230124_184615~2.jpg
    IMG_20230124_184615~2.jpg
    937,6 KB · Wyświetleń: 126
  • IMG_20230124_113546~2.jpg
    IMG_20230124_113546~2.jpg
    591 KB · Wyświetleń: 114
reklama
@szalonemarzenia1i5 jak na moje oko to ząbki. Widać na zdjęciu jak jedynki są zaczerwienione.
Z tym , że to może być "już wychodzą" albo i " falstart" 🙈
Mój bidulek też miał takie akcje i to niestety nie jeden raz. Wszystko jak opisujesz: zaczerwienione opuchnięte dziąsłaz brak apetytu, marudny, ślinił się na potęgę a rączki w buzi były noooon stop. Po czym sytuacja się uspokajała i wszystko się zaczynało od nowa po tygodniu czy dwóch.
Na pierwsze wyrżnięcie czekaliśmy w sumie ponad miesiąc 🙄😬
Synek dostał kataru i zaczął robić po 3 kupki na dzień ( na codzień robi 1 ), potem raz złapał mnie za palec i zaczął go ciumkać i wyczułam ostrą krawędż 🥳
Druga jedyna wybiła się po 2-3tygodniach.
Aktualnie przechodzimy cały proceder od nowa bo idą górne jedynki 🥴

@szalonemarzenia1i5 jak na moje oko to ząbki. Widać na zdjęciu jak jedynki są zaczerwienione.
Z tym , że to może być "już wychodzą" albo i " falstart" 🙈
Mój bidulek też miał takie akcje i to niestety nie jeden raz. Wszystko jak opisujesz: zaczerwienione opuchnięte dziąsłaz brak apetytu, marudny, ślinił się na potęgę a rączki w buzi były noooon stop. Po czym sytuacja się uspokajała i wszystko się zaczynało od nowa po tygodniu czy dwóch.
Na pierwsze wyrżnięcie czekaliśmy w sumie ponad miesiąc 🙄😬
Synek dostał kataru i zaczął robić po 3 kupki na dzień ( na codzień robi 1 ), potem raz złapał mnie za palec i zaczął go ciumkać i wyczułam ostrą krawędż 🥳
Druga jedyna wybiła się po 2-3tygodniach.
Aktualnie przechodzimy cały proceder od nowa bo idą górne jedynki 🥴
Czyli jednak 🙈 wrzuciłam zdjęcia które robiłam tydzień temu, malutka nie da sobie teraz zajrzeć do buzi, ale jak wsadzam palec to czuć taką właśnie "krawędź" po jej lewej stronie 🙈 mam nadzieję że szybko się przebiją, bo widać że ją bolą te dziąsła, jak sobie naciśnie za mocno to strasznie płacze 🙈😅

Czyli jednak 🙈 wrzuciłam zdjęcia które robiłam tydzień temu, malutka nie da sobie teraz zajrzeć do buzi, ale jak wsadzam palec to czuć taką właśnie "krawędź" po jej lewej stronie 🙈 mam nadzieję że szybko się przebiją, bo widać że ją bolą te dziąsła, jak sobie naciśnie za mocno to strasznie płacze 🙈😅

Niestety bądź stety zęby. Ale ile to potrwa ? U nas około 2 mc jeden ząb, teraz czekamy na przebicie drugiej dolnej jedynki. A mam wrażenie, że coraz gorzej jest. Jak bedzie to już blisko zobaczyć na dziąśle taka kreseczke, ale ile od kreseczki d wyjscia ? Mogą być dnia a może byc tydzien.

Niestety bądź stety zęby. Ale ile to potrwa ? U nas około 2 mc jeden ząb, teraz czekamy na przebicie drugiej dolnej jedynki. A mam wrażenie, że coraz gorzej jest. Jak bedzie to już blisko zobaczyć na dziąśle taka kreseczke, ale ile od kreseczki d wyjscia ? Mogą być dnia a może byc tydzien.
Dziś zajrzałam do buzi i mamy taką błonkę, widac zęba 😍

reklama
Cześć dziewczyny!
Pisze odrazu na forum bo jesteście świetne w doradzaniu! Mam córeczkę 4.5 miesiąca, od jakiś 2 tygodni ma bardzo rozpulchnione dziąsła i humorki 😂 podejrzewam że wychodzą zęby, ale proszę też o opinie mamusie, które mają już w tym doświadczenie, bo ja jestem całkowicie zielona w tym temacie. Mamy ogromy ślinotok, zmierzły humorek, wpychanie rączek do buzi i zdarzają się luźne kupki.
Dołączam zdjęcie, czy tak wygląda ząbkowanie?
Pozdrawiam ☺️
Wygląda na ząbkowaniem...większość objawów, które napisałaś na to wskazują.
Niektóre dzieci zaczynają ząbkowac w 7 mcu a inne dzieci w 4...

Do góry