reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbki,jedzenie...mamowe dylematy na 10 miesięcy :(

scales

Aktywna w BB
Miasto
Irlandia,Tullamore
Witam was dziewczyny:-) dawno mnie nie było bo kurcze nie miałam dostępu do neta..no więc mam taki dylemat..problem..sama nie wiem-bo jakoś do tej pory się tym nie przejmowałam aż do czasu spotkania z drugą mamą-taką troszkę przesadną,no ale postanowiłam zasięgnąć waszej opinii...otóż moja mała ma przeszło 10 miesięcy i jednego zęba, który wyszedł jej jak miała 9..i dalej echo..na ogół jemy papki: na śniadanie kaszka ryżowa potem obiad to jakaś zupka(też papka) i deserek owoce oczywiście zmiksowane i kolacja znowu kaszka...w ciągu dnia je chrupki kukurydziane i biszkopty..mamy skazę białkową więc powoli wprowadzamy nowe rzeczy - i ta owa mama mi powiedziała że to może być przeze mnie bo dziecko nie gryzie! no ale jak ma skoro nie ma zębów? i przeze mnie hamuję się wyjście następnych zębów:crazy: nie bardzo mi się to podoba no ale może....bo jej córka ma 7 miesięcy,2 zęby i sama gryzie...och mnie zdenerwowała!!! mówię wam...no ale czy to możliwe że ma racje?

reklama
Myślę że nie musisz się przejmować. Zęby różnym dzieciom wyrastają w różnym czasie. Mój mały nie ma jeszcze zadnych zębów, co prawda jeszcze ma czas bo ma dopiero 5 mies. Ale jak rozmawiałam z moją mamą to mówiła że mi wyrosły zęby dopiero na 1 rok, a wtedy to 4 na raz. Tak więc może Twojemu maleństwu też za jakiś czas wyjdą następne. A to czy gryzie czy nie gryzie to nie wpływa na to kiedy zęby wyrosną. A podobno im póżniej zęby wyrosną to tym lepiej, bo są lepiej zmineralizowane i mniej się psują. :-)

To kiedy wyjdą zęby, jest raczej sprawą genetyki - jeśli Tobie późno wyszły zęby, to dziecku też.
U mojej córki pierwszy ząb pojawił się, jak skończyła 10 miesięcy.
No ale do gryzienia możesz już teraz śmiało córkę przyzwyczajać :)

Moj synek ma juz prawie 10 miesiecy i zadnego zabka, w tym tygodniu mu dziaselka nabrzmialy i wydaje mi sie, ze mu ida 2jedyneczki od gory:tak::-)

Ciesze sie i to bardzo!! i nie moge sie doczekac az zobacze te sliczne zebolki:-D

Nie przejmuj sie, wszystko u was jest w porzadku:tak:

reklama
Do góry