Czesc mamuski Juz kiedys tu pisalam pytalam o ciazy, zwiazku, I mam znow do was pytanie Hmm.. Jaka metoda antykoncepcji dlia dojrzałej kobiety sprawdza się najlepiej? Czym kobieta po 40 + powinna się kierować przy wyborze metody antykoncepcji? Dodam ze jestem 11 dni po porodzie, pytam na przyszlosc Mam minutke czasu .. Mam zdrowego pieknego synka to moja druga ciaza, mam juz 14letniego syna I jeszcze takie pytanie czy częstotliwośc stosunkow ma jakies znaczenie przy wyborze antykoncepji? Dodam ze to nie jest mój mąż, i w ogóle widzimy sie rzadko, nie mamy na razie takiej mozliwosci co do stosunkow to mielismy to 2-3 razy w miesiacu, mielismy stosunki przerywane i..... wpadlam nie wiedzialam o tym, dotychczas.. jak rozumiem to przez ten płyn, o tym nawet nie wiedziałam i mój partner chyba tez o tym nie wiedzial
reklama
G
gość2.14
Gość
Jak sie czuje dziecko i jak upieczony tata na to wszystko ? Czytałam twoje wątki. Srednio to optymistycznie wyglądało.
Polecam implant antykoncepcyjny, ale dziewczyny używają też i spirale i tabletki, zależy jak cenowo cie to interesuje i na ile możesz sobie pozwolić. Uważam, że w tej kwestii nie ma co oszczędzać a grunt by być bezpiecznym.
Polecam implant antykoncepcyjny, ale dziewczyny używają też i spirale i tabletki, zależy jak cenowo cie to interesuje i na ile możesz sobie pozwolić. Uważam, że w tej kwestii nie ma co oszczędzać a grunt by być bezpiecznym.
Mamafasolki
Fanka BB :)
A czemu za rok? Ja jestem w podobnej sytuacji i też zastanawiam się nad spiraląJa biorę Limetic. To jednoskładnikowe tabletka. Karmię piersią. Też mam 40 lat i 5,5 miesięczna córkę. Gin powiedział że za rok spirala a na razie tabletki.
szarcia
06.2009/01.2011
Nie wiem w sumie. Na kontroli po porodzie zapisał tabletki i powiedział że w wakacje spirala. Już nie wypytywałam czemu.A czemu za rok? Ja jestem w podobnej sytuacji i też zastanawiam się nad spiralą
Madlein
Fanka BB :)
Cerrazete mam (zamiennik Limeticu). Ale fatalnie się na nich czuję. Waga oczywiście zawrotnie w górę pędzi. Przymierzam się do spirali, chciałam Mirene, ale jak mam się dalej tak beznadziejnie czuć to wolę zwykłą miedzianą. Moja ginka kazała dać sobie z miesiąc po zakończeniu połogu i można zakładać.
reklama
Marta Ostojska
Zaciekawiona BB
U mnie jak narazie od 8 lat jest prezerwatywa. Tym się zabezpieczamy. Myślałam kiedyś o tabletkach, ale to raczej w kontekście bolesnych miesiączek.
Podziel się: