Podobne tematy
- Solved
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie denerwuj sie, po jakimś czasie te "kuleczki" same znikną. Jeśli nadal Cię to niepokoi to możesz się zawsze skonsultować z pediatrą Jeśli chodzi o ząbki to pierwsze powinny pojawić się dolne jedynki.Dzięki :-) uspokoiłas mnie trochę :-)
Trudno ocenić po samym opisie, ale raczej tak.Witam :-) mojemu maluchowi wyszły pierwsze ząbki - górna jedynka i dwójka niestety co nie daje mi spokoju ząbki nie przebiły się z linia dziąseł tylko tak jakby w połowie dziąsełka . Czy to normalne ??
Hmmm narazie średnio tam coś widać,a nie urazilo się dziecko czymś twardym w dziaselko?
Zazwyczaj pierwsze wychodzą dolne jedynki i faktycznie powinny się one pokazać na szycie dziąsła.
Poobserwoj to trochę:-)
[/
urazić raczej nie uraził bo ogólnie nie przepada na gryzakami ani tym bardziej smoczkiem , dolne tez już po mału idą a mały od tygodniaHmmm narazie średnio tam coś widać,a nie urazilo się dziecko czymś twardym w dziaselko?
Zazwyczaj pierwsze wychodzą dolne jedynki i faktycznie powinny się one pokazać na szycie dziąsła.
Poobserwoj to trochę:-)
Mi to wygląda na perły dziąsłowe Epsteina. Nie masz się czym martwić, bardzo często spotykane u dzieci do 1 roku życia.
Też tak myślę, czasami też mamy biorą je mylnie za pieśniawki no lub kawałki zębów
Dzięki :-) uspokoiłas mnie trochę :-)Mi to wygląda na perły dziąsłowe Epsteina. Nie masz się czym martwić, bardzo często spotykane u dzieci do 1 roku życia.