reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabawy naszych pociech....

karincia, neverend - wysłałam Wam po 4 piosenki (witaminki, bursztynek, słonie i jagódki), napiszcie mi czy Wam działają bo miałam kłopoty z wysyłaniem...jutro postaram się powysyłać następne piosenki :tak: Piszcie dziewczyny, która by jeszcze chciała;-)
U nas ostatnio hitem jest ta piosenka Traditional children's songs: Clementine śpiewamy z Julą, a młody jest zainteresowany jak nie wiem:-) a jeśli chodzi o zabawki to Jasiek najbardziej lubi kolorową, szeleszczącą reklamówkę i bąka :-D
ja bardzo poprosze o jakies pioseneczki -z góry dziekuje

ja bardzo poprosze o jakies pioseneczki -z góry dziekuje
renatam2@op.pl

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Aneczka super zabawa,moja siedzi w leżaczku i jedna raczką trzyma coś w buzi ,a druga w to klepie i efekt jest taki ze jak ssie mleczko to jedna łapką mnie poklepuje;-)
to samo Adas robi:tak:
to co do buzi cale nei wejdzie tez jest klepane, najlepiej jest klepac w ksiazeczke
a ostatno fajan zabawa to siedzenei u mnie na kolanach i rzucanie zabawka i sieganie po nia
jak ja podniose to zle, musi sam

a ostatno fajan zabawa to siedzenei u mnie na kolanach i rzucanie zabawka i sieganie po nia
jak ja podniose to zle, musi sam
u nas tak samo:) a śmiechu przy tym ile...
ostatnio też odkryła, że jak mocno machnąć łapką na przewijaku, to się zrobi głośne "bum" o podłoże; więc teraz mam machanie rączkami, BUM i konsternacja małej - wlepia we mnie gałki z miną pt. : "i co teraz"?;-)
no a najfajniej jest jak się mama nad nią nachyli, ona może wtedy mocno zacisnąć piąstki na włosach i ciągnąć; wtedy mama woła "ała" i jest tak bardzo śmiesznie:-)że się w głos śmieje:-)
no i wciąż małą rozbawia "kosi kosi łapci" stópkami:tak:

u nas tak samo:) a śmiechu przy tym ile...
ostatnio też odkryła, że jak mocno machnąć łapką na przewijaku, to się zrobi głośne "bum" o podłoże; więc teraz mam machanie rączkami, BUM i konsternacja małej - wlepia we mnie gałki z miną pt. : "i co teraz"?;-)
no a najfajniej jest jak się mama nad nią nachyli, ona może wtedy mocno zacisnąć piąstki na włosach i ciągnąć; wtedy mama woła "ała" i jest tak bardzo śmiesznie:-)że się w głos śmieje:-)
no i wciąż małą rozbawia "kosi kosi łapci" stópkami:tak:
Moja tez mnie ciagnie za wlosy przy kazdej mozliwej sposobnosci:-D tylko ze to wcale nie jest smieszne bo jak zlapie to z reguly kilka wyrwie a pozniej jej musze wyplatywac spomiedzy paluszkow:eek:
Ostatnio nauczyla sie ze plastikowa grzechotka uderzana o panele daje cudowny glosny dzwiek, wiec upatrzy sobie jakas, bierze ja w garsc i heja z maty przez puzzle na panele no i zaczyna walic:-D Caly czas przymyka oczka przy tym, wyglada komicznie:-D nie chce nawet myslec co wtedy czuja sasiedzi z dolu:szok:

moja córcia uwielbia bawić się zwykłym balonem- najbardziej lubi niebieski, jak polezy nadmuchany kilka dni to robi się mięciutki, trzyma go rączkami i nóżkami i gryzie "zawiązanie", wtedy jest przeszczęśliwa!

mój Kacperek też uwielbia balony wszystko mu jedno jaki kolor ja tylko boje się jak próbuje gryźć żeby nie pękł

a my odkryliśmy ostatnio ze strasznie smieszy nasza Małą taki myk:

siadamy na przeciwko siebie - ja na kanapie z Alą a mój męzu jakies 3 metry dalej na przeciwko i rzucamy do siebie byle czym - jakims miśkiem kolorowym np.

Alcia śmieje się na głos tak że wow:)

Spróbujcie ze swoimi - moze tez podziała:)

A balona kiedys dostała od kelnerki w restauracji jak darła jape i nic jej nie pasowało i mało podziałał:)
A teraz własnie chyba bym się bała jej dać, zeby nie przegryzła..ale pewnie miała by dobra zobawe, zobacze moze wypróbuje;p

Ostatnia edycja:
Martyna zaśmiera się kiedy siedzi obok mnie, a ja bawie się z naszym psem. Pies lekko powarkuje w zachęcie do dalszej zabawy i szarpiemy miśka. Albo kiedy klaszcze w ręce i pies ucieka jak szalony. Super zabawa... Młoda rozbawiona, pies zadowolony i wszystko gra...

reklama
a ja wyrodna matka rzucam w dziecko zabawkami ;-) Monia przeszczęśliwa a jak dostanie w twarz to aż się zanosi od śmiechu :-)

bo rzucam malymi pluszaczkami - głównie takimi z Ikei :-)

no i Monika zakochana jest w... Teletubisiach :-) bajki jeszcze co prawda nie oglądała ale mamy poduszkę z Teletubisiem i maskotkę Po (czerwona) :-) najbardziej podobają jej się oczka i na teletubisiach właśnie nauczyła się pokazywać oczko :-)
poduszkę tuli, drapie oczka Tubisiowi i jest mega zodowolona :-)

aha i jest jeszcze jedna wielka miłość Moniki...kocyk...mamy taki welurowy, mięciutki kocyk rożek - dokładnie taki: PROMOCJA śpiworek kocyk rożek becik okrycie 3w1 (989527446) - Aukcje internetowe Allegro i jak tylko zawinę nim Monię to na ustach pojawia się błogi uśmiech ;-) zawsze przed i po kąpieli :-) w nocy przykrywam nim ją jak się karmimy - ja też go uwielbiam :-) nawet myslałam żeby kupić kilka i zrobić z nich jeden wielki :-)

Do góry