reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zabawy i zabawki naszych dzieciaczków- polecane i odradzane

A ja śpiewam co mi slina na język przyniesie. Zazwyczaj o Igorku i Kamilku. Tylko jak będzie starszy to będzie "zaśpiewaj to co wczoraj":-D A ju uuppsss:sorry2:. Kamilkowi stale wymyślałam bajki. Na kazdy temat przez niego zadany. Do dzisiaj pamiętam o czym była bajka o "klamce".

reklama
o raaany, zazdroszczę wam, ja muszę przy piosenkach i wierszykach posiłkowac się netem lub książeczkami - prawie wszytsko zapomniałam z wyjątkiem jednej piosenki, tę będę do końca życia pamiętać bo mi babcia śpiewała - "Był sobie król" - co ciekawe dopiero niedawno dowiedziałam się że to piosenka Maryli Rodowicz :-)

A u nas ostatnio maluch był marudny (chyba przez zębolki) i jak mu się śpiewałam, to patrzył na mnie jak na wariatkę rasową i się chichrał... A w repertuarze jest "Żabka mała" "kundel bury" "stary niedźwiedź" "pscółka Maja" "Gumisie" "smerfy" :-D

Dziewczyny jak korzystacie z gadu gadu to polecam włączyć radio. Jest tam stacja KIDS...teraz lecą Fasolki.:tak: bardzo wesołe pioseneczki dla maluszków tam puszczają:tak:

A u mnie było to tak: o mademansi flore omade omade omadeo deo rikitiki deo deo rikitiki one two three :-D no to juz wiem co to fląse:-D

a ja zauwazyłam, pewnie nic nowego nie odkryłam,że mały bawi sie najlepiej zwykłymi rzeczami- zakrętką ze słoika, kawałkiem papieru czy reklamówką i wtedy jest najciszej
O tak.. u nas paczka po chipsach to najcennijsza zabawka.. tak pieknie szelesci :-D:-D:-D
Co do czytania bajek,. to zajmuje sie tym Nati :-D:-D:-D uwielbia czytac (oczywiscie z glowy) Kini ksiazeczki.. nawet jej pokazuje obrazki i mowi "Widzisz Kinius":-)
A z piosenek kolysanki.. bezcenne! ;-) Pamietam,ze jak pierwszy raz zaspiewalam kolysanke Nati to sie poryczalam i nie skonczylam... A Kini spiewalam ze zlamanmym glosem... Boze to takie wzruszajace !:sorry2::-D

Ala lubi bawić się żyrafką i chusteczką z zawiązanymi rogami. Panuje wówczas głucha cisza. Tylko później ze wszystkiego cieknie ślina:-).

Prici ja też przy pierwszej kołysance wyłam, a mała i tak nie zasnęła. Najlepsza metoda to jedzenie wtedy zasypia. Dziś przyniosłam moje książeczki z bajeczkami i Jej czytałam. Mój M powiedział, ze i tak nie słucha ale się wyciszyła

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D ase madase flore o made o made omadeoo deoo riki tiki :tak::-D:-D:-Dsorrki ale nie mam polskich znakow:-pi nie wiem jak sie pisze:sorry2::-p

Monia - ja też "Fląse" śpiewałam:confused:... znalazłam "słowa" ;-)

Fląse madąse flore
omade omade
Omadeo deo riki tiki
Deo deo riki tiki

One two three

a u nas brzmiało to tak:
ąse madąse flore, omade, omade, oma dądą rikitiki dądą riki tiki one, two three

A u nas "omadesi flore" i potem reszta tak samo ;) A co do piosenek to Tymuś teraz uwielbia jak Mu śpiewam piosenki z pocahontas i króla lwa ;) Zuzia też sie podoba, aaa kotki dwa i stokrotka też. Stare ale jare :-p
Oj Laski! Ale się uśmiałam :-D:-D:-D:-D:-D A u nas było "Ance kabance flore" :-D:-D

reklama
hihi widac jest wiele wersji tej piosenki :D ale wazne ze sie dziecku spiewa i sie podobaa slowa to byle wesole :D

Do góry