reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabawowo..czyli wszystko o zabawkach i zabawach naszych dzieci:)

Moja córa uwielbiała samochody. Kupiliśmy jej takie dużo autko, którym jeździła po ogródku. Polecam! Albo np lubiła przeglądać książki

reklama
Ja sam nie mogę się doczekać swoich dzieci i dzieci od siostry :) mam tyle zabawek z przeszłości, makiety, pociągi i wszystko działa, samochody i ciężarówki sterowane RC wywrotki, warsztaty masa tego tylko wyjść na dwór i zrobić wielki plac budowy. Najlepiej wspominam zabawki z wadera czy matchboxy czy parkingi z serpentyną .

Ojciec zawsze mi kupował kolejki z drzewami, przystankami i budynkami kolejowymi ta pasaj została do dziś :) :)

Ale nie wiem czy syn ją przejmie po mnie, pewnie nie - technika cały czas się zmienia

U nas furorę robią po prostu miski, łyżki drewniane, czasem garnek :D
A jeżeli chodzi o zabawki to jeździk + jakieś małe autka.
Generalnie największe zainteresowanie to wszystko czego nie można dotykać... ziemia w kwiatach etc...

Akurat w kwestii zabawek dla dzieci, to ja wyznaję zasadę, że mniej znaczy lepiej i nastawiam się przede wszystkim na ich jakość a nie ilość. Potem okazuje się, że często wyrzucamy cały szereg zabawek których dziecko nigdy nie miało w rączce lub miało co najwyżej 2 razy.

Byle jak najmniej zabawek grających:) U nas dobrze się sprawdzają proste zabawki, typu drewniane klocki i szmaciane lalki, a z domowych rzeczy - sznurki, kłębki wełny, drewniane łyżki, itp. Najmłodszy jest nimi bardziej zainteresowany, niż tymi kupionymi w sklepie.

reklama
Dla dwuletniej dziewczynki polecam zabawy sportowe. Jest na przykład mata elektroniczna Chicco, na której dzieci bawią się w klasy. Młodsze dzieci skaczą po polach z cyferkami i zwierzątkami, aby podnieść rzuconą monetę. Starsze dzieci rzucają kostką losując ćwiczenie gimnastyczne. Następnie skaczą na pola w kolorze, który wyświetla panel świetlny oraz wykonują ćwiczenia. Dwulatki mają wielkie pokłady energii, a ta gra pozwoli je rozładować.

Załączniki

• mata13.jpg
    mata13.jpg
    435,3 KB · Wyświetleń: 261
Do góry