reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Za wysokie HCG

reklama
Jestem w dziewiątym tygodniu odebrałam dziś wynik HCG który pokazał 270200 . Czy któraś z was tak miała??
A jest zarodek z tętnem na USG? W 9 tygodniu już się HCG zbliża do maksimum, może akurat u Ciebie już jest ta szcyztwoa wartosc i akurat na dość wysokim poziomie.

A dlaczego badasz betę w 9tc? Lekarz w tym tyg bazuje na obrazie z usg.
Zrobiłam sobie z ciekawości , przy okazji badań na tarczycę, ponieważ wizytę mam w poniedziałek , i jak wspomniałam wyżej w poście, byłam u lekarza w 7 tygodniu serduszko biło wyniki miałam dobre, prócz TSH które już się zmniejsza po braniu leków.

To moja pierwsza ciąża nie mam w ogóle doświadczenia zrobiłam sobie dodatkowo Bete z ciekawości przy okazji innych badań i jestem przerażona wynikiem,nie miałam pojęcia kobiety w tym tygodniu ciąży już nie robią sobie takich badań. Tak jak mówię serduszko bije przynajmniej wszystko było Dobrze w 7 tygodniu. W poniedziałek idę na wizytę ale pisze tu ponieważ tak jak mówię no jest duży stres po odczytaniu wyniku

To moja pierwsza ciąża nie mam w ogóle doświadczenia zrobiłam sobie dodatkowo Bete z ciekawości przy okazji innych badań i jestem przerażona wynikiem,nie miałam pojęcia kobiety w tym tygodniu ciąży już nie robią sobie takich badań. Tak jak mówię serduszko bije przynajmniej wszystko było Dobrze w 7 tygodniu. W poniedziałek idę na wizytę ale pisze tu ponieważ tak jak mówię no jest duży stres po odczytaniu wyniku

Naprawdę Twoje przerażenie jest nieuzasadnione. Spokojnej ciąży!

reklama
No i po co go zrobiłaś? Jak nie jesteś lekarzem to nie zlecaj sama sobie badań i nie dawkuj leków na receptę. To jest próba ciążowa i służy do tego, żeby sprawdzić czy ciąża jest. Skoro wiesz, że jesteś w ciąży to zignoruje ten wynik. I nie martw się - on jest w normie.

Do góry