reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Za mały pęcherzyk ciążowy

aniolek254

Zaangażowana w BB
Hej dziewczyny jestem tu nowa i mam mały problem, poroniłam już dwa razy i teraz jestem na początku 3ciej ciąży. Wczoraj byłam u lekarza i pęcherzyk ciążowy ma 1,04cm a lekarza,, system,, określił wiek ciąży na 4tygodnie1dzien. Wg okresu powinien być 5tyg2dni, a patrząc na rozmiar pęcherzyka 1,04cm powinno na komputerze pokazać ponad 5tygodni a nie 4w1d. Jestem zaniepokojona i zastanawiam się co myslec

Ostatnia edycja:
reklama
Rozwiązanie
Ja dziewczyny też już po porodzie. O budziłam się w porę z tym wpisem hihi gdzie moja córcia zaczyna już 8 tydzień hihi. Urodziłam 11.08 i uwierzcie poród miałam jak na filmach ledwo zdążyłam dojechać do szpitala, mało braljo i bym w aucie urodziła albo i w domu.
Gratulacje ❤ 🥂
Ja też późno dałam znać, że już maluszek jest na świecie, bo nie wiedziałam w co ręce włożyć 🙆🏻‍♀️
Niech córcia rośnie zdrowo 😍
My już 18 tydzień ⏳
Mnie podbrzusze boli co chwila. Ile dni po dacie miesiaczki jestes? Robiłaś krew?
Ja jestem w 7 tygodniu i pobolewa mnie podbrzusze a przedtem bolało mnie jeszcze bardziej. Skonsultuj się z lekarzem dla pewności. Może być to też biochemiczna ale wszystkie Twoje wątpliwości napewno rozwieje lekarz ginekolog.
Pozdrawiam
Jutro idę na betę. Ostatnio miesiączkę miałam 24 listopada, kolejna powinnam dostać 27 grudnia :) nie boli mnie jakoś bardzo, tylko pobolewa jak przed miesiączka.

reklama
Hej dziewczyny :) na wstępie przepraszam ze w tym wątku ale strasznie się niepokoje. Dzisiaj zrobiłam test i wyszedł pozytywny ale od ok 3 dni pobolewa mnie podbrzusze jakbym miała dostać okres. Strasznie się denerwuje ze coś nie tak. Jutro na pewno zrobię będę żeby potwierdzić czy test się nie myli.Czy któraś z Was tak miała ?

Ten ból jest zupełnie normalny. U mnie utrzymywał się do ok. 16 tygodnia, więc się nie martw.

Dziewczyny jak się trzymacie? Już święta za pasem. A ja i tak ciągle myślę o tym czy z moim maluszkiem wszystko ok. Czy tylko ja tak wariuje? Kolejna wizyta dopiero 7.01 a dla mnie to tak długo jak do końca świata!

Dziewczyny jak się trzymacie? Już święta za pasem. A ja i tak ciągle myślę o tym czy z moim maluszkiem wszystko ok. Czy tylko ja tak wariuje? Kolejna wizyta dopiero 7.01 a dla mnie to tak długo jak do końca świata!
Hej, ja byłam niedawno ale poszlabym juz w sobote. Moja następna wizyta koło 11. A ty jak sie czujesz? Też mam takie myśli. Ostatnio grałam w kręgle na przyjeciu świątecznym i miałam obawy czy nie robie bobasowi krzywdy. Bedzie dobrze, nie martw się :)

Hej, ja byłam niedawno ale poszlabym juz w sobote. Moja następna wizyta koło 11. A ty jak sie czujesz? Też mam takie myśli. Ostatnio grałam w kręgle na przyjeciu świątecznym i miałam obawy czy nie robie bobasowi krzywdy. Bedzie dobrze, nie martw się :)
Ja czuję się dobrze. Nic mi nie jest poza ciągłymi wizytami w wc i bólem piersi. Czasem też bolą mnie nogi ale tak okresowo - czasem bolą czasem nie. Nawet się zastanawiam czy wszystko ze mną ok że nic mi nie dolega? Czy dzidziuś się rozwija bo serduszko biło ostatnio za wolno i niemiarowo i był duży pęcherzyk zółtkowy. Plamienia nie było i nie mam. Wyniki badań co lekatz kazał są w normie. Boję się tylko że jak powiem rodzinie o ciąży to coś się złego stanie i będę to odkręcać...

Ja czuję się dobrze. Nic mi nie jest poza ciągłymi wizytami w wc i bólem piersi. Czasem też bolą mnie nogi ale tak okresowo - czasem bolą czasem nie. Nawet się zastanawiam czy wszystko ze mną ok że nic mi nie dolega? Czy dzidziuś się rozwija bo serduszko biło ostatnio za wolno i niemiarowo i był duży pęcherzyk zółtkowy. Plamienia nie było i nie mam. Wyniki badań co lekatz kazał są w normie. Boję się tylko że jak powiem rodzinie o ciąży to coś się złego stanie i będę to odkręcać...
To czy powiesz rodzinie to niczego nie zmieni w Twoim i dziecka zdrowiu. Moja mama zawsze powtarza ze natury nie odszukasz. Co ma być to bedzie. Jeśli chcesz to im powiedz, jeśli nie to czekaj. Ja osobiście czekam bonpo ostatnim poronieniu, moj teść płakał i pił 3 dni.

To czy powiesz rodzinie to niczego nie zmieni w Twoim i dziecka zdrowiu. Moja mama zawsze powtarza ze natury nie odszukasz. Co ma być to bedzie. Jeśli chcesz to im powiedz, jeśli nie to czekaj. Ja osobiście czekam bonpo ostatnim poronieniu, moj teść płakał i pił 3 dni.
U mnie miał to być prezent dla teściów. Mają dostać koszulki z napisem "babcia najlepsza firma roku" i "dziadek najlepsza firma roku". Ale tak jak mówisz to niczego nie zmieni. Natury nie oazukas,. Mimo wszystkich obaw czuję że będzie dobrze. Jak urodzi się zdrowiutki i słodziak jak tata to już sobie obiecałam że nigdy nie będę na niego zła. Zaniosę te wszystkie dolegliwości i obawy byle tylko się urodził zdrowy.

U mnie miał to być prezent dla teściów. Mają dostać koszulki z napisem "babcia najlepsza firma roku" i "dziadek najlepsza firma roku". Ale tak jak mówisz to niczego nie zmieni. Natury nie oazukas,. Mimo wszystkich obaw czuję że będzie dobrze. Jak urodzi się zdrowiutki i słodziak jak tata to już sobie obiecałam że nigdy nie będę na niego zła. Zaniosę te wszystkie dolegliwości i obawy byle tylko się urodził zdrowy.
No skąd wiesz ze to chlopak? Mi obojętne byle by zdrowe było :)

reklama
Nie mam pojęcia czy to chłopak czy dziewczynka. Mówimy na niego z mężem Junior. Podobno jak kobieta preferuje wytrawne jedzenie to chłopak. Ja przed ciążą mogłam jeść garściami żelki. Dziś jedno opakowanie leży w kuchni i nawet mnie nie rusza... Każda słodkość powoduje u mnie zgage. Ale wszystko jedno jaka płeć byle zdrowy maluszek.

Do góry