reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Za mały pęcherzyk ciążowy

aniolek254

Zaangażowana w BB
Hej dziewczyny jestem tu nowa i mam mały problem, poroniłam już dwa razy i teraz jestem na początku 3ciej ciąży. Wczoraj byłam u lekarza i pęcherzyk ciążowy ma 1,04cm a lekarza,, system,, określił wiek ciąży na 4tygodnie1dzien. Wg okresu powinien być 5tyg2dni, a patrząc na rozmiar pęcherzyka 1,04cm powinno na komputerze pokazać ponad 5tygodni a nie 4w1d. Jestem zaniepokojona i zastanawiam się co myslec

Ostatnia edycja:
reklama
Rozwiązanie
Ja dziewczyny też już po porodzie. O budziłam się w porę z tym wpisem hihi gdzie moja córcia zaczyna już 8 tydzień hihi. Urodziłam 11.08 i uwierzcie poród miałam jak na filmach ledwo zdążyłam dojechać do szpitala, mało braljo i bym w aucie urodziła albo i w domu.
Gratulacje ❤ 🥂
Ja też późno dałam znać, że już maluszek jest na świecie, bo nie wiedziałam w co ręce włożyć 🙆🏻‍♀️
Niech córcia rośnie zdrowo 😍
My już 18 tydzień ⏳
Ja poronilam 2 razy ,za 3 się udało, mimo że beta pokazywała, że znowu skończy się źle, przyrost był za mały, a mimo to mam 10 tyg córeczkę, nie martw się, wiem co przychodzisz, bo ja 1 trymestr ,byłam rozbita i przerażona, każda wizyta u gina, sprawiała że, prawie zawału dostawalam, bo bałam się że znowu usłyszę " serduszko nie bije "
Ja każda wizytę w toalecie nie stresuje czy znów nie zobaczę,, brązowego śluzu,, 2 razy właśnie tylko taki objaw miałam i szłam skontrolować ten śluz i słyszałam,, serduszko przestało bić, dziecko się nie rusza,, wiem że brzmi to strasznie ale dobrze mieć kogoś kto wie co przechodzę, bo w domu tylko słyszę,, przestań się martwić, nie myśl o tym,, ale łatwo się mówi komuś kto nigdy takiego czegoś nie przeżył :( ja jestem teraz strasznie drazliwa, ciągle chce mi się płakać, chciałabym usnac i obudzić się w 12stym tygodniu kiedy już będzie bezpiecznie.

reklama
Hej dziewczyny, ja mam podobne obawy co aniolek254 . Jestem po poronieniu rok temu byłam we wtorek u lekarza i powiedział, że ciąża za mała jak na OM, mam sie przygotować na wszystko. Mine miał słabą. Beta =2328 we wtorek dziś byłam na krwi bo nie wytrzymałam. Jutro też zrobie według zaleceń. Wizyta w sobote rano.

Ja każda wizytę w toalecie nie stresuje czy znów nie zobaczę,, brązowego śluzu,, 2 razy właśnie tylko taki objaw miałam i szłam skontrolować ten śluz i słyszałam,, serduszko przestało bić, dziecko się nie rusza,, wiem że brzmi to strasznie ale dobrze mieć kogoś kto wie co przechodzę, bo w domu tylko słyszę,, przestań się martwić, nie myśl o tym,, ale łatwo się mówi komuś kto nigdy takiego czegoś nie przeżył :( ja jestem teraz strasznie drazliwa, ciągle chce mi się płakać, chciałabym usnac i obudzić się w 12stym tygodniu kiedy już będzie bezpiecznie.
Miałam dokładnie tak samo ,strach mnie paralizowal, rodzica powiedziałam dopiero jak w 9 tyg zobaczyłam, skaczące dziecko ,idąc na 1 prenatalne byłam zieolna ze strachu, pani dr nie mogła noska znaleźć, mówię ku.... nie może być dobrze ,ale się znalazł i mam zdrowa ,duża dziewuche, która daje mi w kość 😂😂 a i mam 32 lata

Hej dziewczyny, ja mam podobne obawy co aniolek254 . Jestem po poronieniu rok temu byłam we wtorek u lekarza i powiedział, że ciąża za mała jak na OM, mam sie przygotować na wszystko. Mine miał słabą. Beta =2328 we wtorek dziś byłam na krwi bo nie wytrzymałam. Jutro też zrobie według zaleceń. Wizyta w sobote rano.
Beta ładna, ale przyrost jest ważny, trzymam kciuki żeby było dobrze, trzeba wierzyć

Ostatni okres 4.11 a beta 4.12 wynik 719 a 6.12 wynik 2594.

Przecież to normalne, że na początku szybko rośnie HCG i nie ma to nic wspólnego z bliźniętami. Coś dziwny ten Twój lekarz skoro tak Ci powiedział.
Taki przyrost do 6000 jest zupełnie normalny. Jakby Ci tak rosło powyżej tej wartości to może wskazywać na bliźniaki, ale nie wcześniej.

A ile miał pęcherzyk ciążowy? I który u ciebie powinien być tydzień.?

A ile miał pęcherzyk ciążowy? I który u ciebie powinien być tydzień.?
Nie mówił ile ma, stwierdził ze według OM powiniem byc 6 tydzień a jest 7 dni za mało czyli jakby 5. Patrzyłam dziś na pierwsze zdjecie mojej córki i tam ciaza była 7w6 wg OM a zdjecie 6w4d ale wtedy miałam nieregularne. Juz sama nie wiem. Tak sie boje po ostatnim poronieniu.. .

Nie mówił ile ma, stwierdził ze według OM powiniem byc 6 tydzień a jest 7 dni za mało czyli jakby 5. Patrzyłam dziś na pierwsze zdjecie mojej córki i tam ciaza była 7w6 wg OM a zdjecie 6w4d ale wtedy miałam nieregularne. Juz sama nie wiem. Tak sie boje po ostatnim poronieniu.. .
Mi też pokazuje o tydzień za mały pęcherzyk, jutro idę na betę może to mnie trochę uspokoi

reklama
Do góry