reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Za mały pęcherzyk ciążowy

aniolek254

Zaangażowana w BB
Hej dziewczyny jestem tu nowa i mam mały problem, poroniłam już dwa razy i teraz jestem na początku 3ciej ciąży. Wczoraj byłam u lekarza i pęcherzyk ciążowy ma 1,04cm a lekarza,, system,, określił wiek ciąży na 4tygodnie1dzien. Wg okresu powinien być 5tyg2dni, a patrząc na rozmiar pęcherzyka 1,04cm powinno na komputerze pokazać ponad 5tygodni a nie 4w1d. Jestem zaniepokojona i zastanawiam się co myslec

Ostatnia edycja:
reklama
Rozwiązanie
Ja dziewczyny też już po porodzie. O budziłam się w porę z tym wpisem hihi gdzie moja córcia zaczyna już 8 tydzień hihi. Urodziłam 11.08 i uwierzcie poród miałam jak na filmach ledwo zdążyłam dojechać do szpitala, mało braljo i bym w aucie urodziła albo i w domu.
Gratulacje ❤ 🥂
Ja też późno dałam znać, że już maluszek jest na świecie, bo nie wiedziałam w co ręce włożyć 🙆🏻‍♀️
Niech córcia rośnie zdrowo 😍
My już 18 tydzień ⏳
Mało się nie wykonczylam ze stresu bo widziałam tylko pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte ale za chwilę lekarz mówi,, widzi Pani,,? A ja co? A on,, serdukszo bijące?,, Zarodek się schował pod ciałko żółte. Wszystko jest wpozadku :) serduszko bije 116 i lekarz mówi że to jest dobry wynik
Już zaczełam się martwić że coś jest nie tak. Ciesze sie że wszystko wporzadku:) teraz zostałam ja :)

reklama
Beta HCG z dzisiaj 11 795. W piatek bylo 4579 to chyba ok, kalkulator mówi że poniżej normy, ale podobno zwalnia przy dużych wartosciach. Jestem dobrej myśli, w piątek powtórze. Lekki strach jednak pozostaje
Super beta rośnie, powyżej 6 000 już nie będzie tak wzrastać, tak mi powiedział lekarz.

Za wolno, ale skoro lekarz mówi, że jest dobrze to chyba jest.
Jednak nie za wolno :) znalazłam Ciekawy wpis dla dziewczyn które zastanawiał się czy tętno w porządku :

Tętno zdrowego płodu waha się między 110-160 uderzeń na minutę. Można je zmierzyć podczas badania USG już około 6. tygodnia ciąży. W tym czasie wynosi zwykle 100-120/min. Około 10. tygodnia ciąży tętno wzrasta do 170, a bliżej porodu spada do 130/min

Jednak nie za wolno :) znalazłam Ciekawy wpis dla dziewczyn które zastanawiał się czy tętno w porządku :

Tętno zdrowego płodu waha się między 110-160 uderzeń na minutę. Można je zmierzyć podczas badania USG już około 6. tygodnia ciąży. W tym czasie wynosi zwykle 100-120/min. Około 10. tygodnia ciąży tętno wzrasta do 170, a bliżej porodu spada do 130/min

No ja rozmawiałam z wieloma lekarzami na ten temat, bo serce mojego dziecka, które straciłam biło 110 i powiedzieli, że norma do 10 tygodnia ciąży wynosi 130-170. Takie same informacje są na wielu stronach w internecie.
W tej ciąży serce mojego dziecka biło na początku 160, a teraz 140 od ok. 10 tygodnia.

Zresztą najważniejsze, że serce w ogóle bije. Każde dziecko jest inne, każda ciąża inna, więc nie ma co się martwić.

Macie rację że nie ma co świrować ale ciesz to nasze maluszki. Ja mimo że trochę uspokojona to jednak boję się że coś będzie z nim nie tak. Że za późno leki zaczęłam brać i że będzie to miało konsekwencje w jego zdrowiu itp. No zwariować można! Jak inne kobiety sobie dają radę bez stresu to ja nie mam pojęcia!

A serduszko 116 to nie za wolno? Ostatnim razem jak poronilam to wiem że biło trochę za mocno a teraz 116 to nie jest za wolno?
Skoro lekarz powiedział, że jest ok to tak musi być 👍🏻
W moim przypadku wyglądało to tak:
9 tydzień - 170
11 tydzień - 167
13 tydzień - 165
I po każdej wizycie dr mówił, że tętno w normie jesli chodzi o tydzień ciąży.
Kolejna wizytę mam 03.01, dzien po Tobie 💓

reklama
Macie rację że nie ma co świrować ale ciesz to nasze maluszki. Ja mimo że trochę uspokojona to jednak boję się że coś będzie z nim nie tak. Że za późno leki zaczęłam brać i że będzie to miało konsekwencje w jego zdrowiu itp. No zwariować można! Jak inne kobiety sobie dają radę bez stresu to ja nie mam pojęcia!
Też nie mam pojęcia 🤷‍♀️ ja to jestem strasznie przewrazliwiona i z niecierpliwością czekam na kolejną wizytę. Najchętniej to bym co tydzień chodziła i sprawdzała, czy wszystko w porządku, albo miała sprzęt do podglądniecia maleństwa 🤣 Do męża ciągle mówię, że jak poczuje ruchy małego to będę spokojniejsza, ale czy tak będzie 🤷‍♀️ Pewnie wtedy znów coś innego wejdzie mi w głowę i do końca ciąży nie zaznam spokoju 🤰🏻🤷‍♀️

Do góry