reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Za mała główka względem tygodnia ciąży

Hej ja jestem w 23 tygodniu ciąży. Mój problem dotyczy też główki. Dwa dni temu czyli w 22t i 6d miałam usg. Córeczka waży 550g. Obwód brzuszka na 22t i 6d, kości udowa na 23t i 1d, wymiary główki BDP na 22t i 4d a obwód główki trochę za mały na 21t i 2d. Trochę martwi mnie ta różnica. Na genetycznym usg w 18t i 6d wszystkie wymiary były prawidłowe. Wiem, że już w zaawansowanej ciąży mogą być takie różnice ale na tak wczesnym etapie? Bardzo się martwię.
Mogę prosic o informację czy w kolejnych tygodniach ciąży też byly rozbieżności i jakie? I czy dziecko urodziło się zdrowe? U mnie wyszła główka o 2 tyg za mała w 27 tygodniu ciąży (brzuszek o tydzień za mały, kość udowa sie zgadza) i jestem na skraju załamania. Lekarka powiedziała tylko, że trzeba obserwowac dalszy wzrost dziecka.

reklama
Mogę prosic o informację czy w kolejnych tygodniach ciąży też byly rozbieżności i jakie? I czy dziecko urodziło się zdrowe? U mnie wyszła główka o 2 tyg za mała w 27 tygodniu ciąży (brzuszek o tydzień za mały, kość udowa sie zgadza) i jestem na skraju załamania. Lekarka powiedziała tylko, że trzeba obserwowac dalszy wzrost dziecka.
U mnie była różnica 3 tyg u obu córek i obie urodziły się zdrowe tylko maja drobne główki :) starsza ma 3 lata i dalej drobniutka główka, młodsza ma pół roku i idzie w ślady starszej

U mnie była różnica 3 tyg u obu córek i obie urodziły się zdrowe tylko maja drobne główki :) starsza ma 3 lata i dalej drobniutka główka, młodsza ma pół roku i idzie w ślady starszej
Dziękuję za odpowiedź :) do porodu jeszcze jakieś 10 tygodni i oszaleję żyjąc od usg do usg. Mam nadzieję, że będzie jak u Ciebie i moja córeczka bedzie drobna.

Dziękuję za odpowiedź :) do porodu jeszcze jakieś 10 tygodni i oszaleję żyjąc od usg do usg. Mam nadzieję, że będzie jak u Ciebie i moja córeczka bedzie drobna.
Mój synuś też miał mały brzuszek i główkę, a teraz w 32 tc główna na 34, więc to wszystko może się zmienić, nie ma co panikować. Do dwóch trzech tygodni odchyły są normalne

Do góry