Cześć dziewczyny. Dwa dni temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży (dwa testy pozytywne, niestety betę będę mogła zrobić dopiero w sobotę). Nie widząc, że jestem w ciąży wypiłam saszetkę gripexu (na dzień przed pozytywnym testem ), bo zaczęło mnie brać przeziębienie. Dodatkowo na katar stosowałam xylogel, a wiem że nie jest on zalecany w ciąży. Niestety nawet po pozytywnym teście użyłam go kilka razy. Czy jest szansa, że na tak wczesnym etapie ciąży moglo to zaszkodzić zarodkowi ? Czy może któraś miała taką sytuacje? Czy przeziębienie na wczesnym etapie ciąży jest groźne ?
reklama
Marta_322332
Fanka BB :)
Ja biorę nadal krople do nosa. 19 TC. Inaczej bym zwariowała.
agakazet
Fanka BB :)
Pytalam lekarkę o krople na katar alergiczny i pozwoliła brać przez kilka dni, bo to miejscowo.
Natomiast ja będąc w ciazy (nie wiedzialam jeszcze) napchalam się sudafefu, zjadłam chyba cała paczkę, bo tak mi poszlo na zatoki. Ale na tym etapie nie było nawet jeszcze łożyska do wymiany substancji. Tak czy siak, jestem teraz w 16 tyg, po 1. prenatalnych, które wyszły ok i jestem dobrej mysli
Natomiast ja będąc w ciazy (nie wiedzialam jeszcze) napchalam się sudafefu, zjadłam chyba cała paczkę, bo tak mi poszlo na zatoki. Ale na tym etapie nie było nawet jeszcze łożyska do wymiany substancji. Tak czy siak, jestem teraz w 16 tyg, po 1. prenatalnych, które wyszły ok i jestem dobrej mysli
Podziel się: