reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wzrost i waga naszych 3-latków

Witam ,jestem mamą Oskara( 23 lipca skończy 3 latka) ,ważył tygodnie temu 18 kg.Ile wzrostu a ,nie mam pojęcia ,za żadne skarby nie chce się zmierzyć:-D:-D
Ubranka to różnie od 116-122 a w porywach niektóre 128

reklama
Mo.j Erik zostal dzisiaj wlasnorecznie przeze mnie zmierzony i ma 104 cm, ubranka kupujemy juz na 110 z wyjatkiem spodni, ktore na 104 sa jeszcze troche za dlugie. Waga na "oko" ok. 17kg

a my sie zważymy na 3cie urodziny i w[piszemy :)

ale po przestudiowaniu tego wątku mam wrażenie że wpisuja się w większości mamy maluszków tych znacznie powyżej przeciętnej :)
jak któraś się martwi że jej dziecko drobne to zajrzyjcie do siatek centylowych w książeczkach zdrowia maluchów i zobaczycie że wzrost 95-98 i ok 15-16 kg to sa średnie dla tego wieku!!! i to wzrost mierzony na stojąco przy ścianie bo na leżaco centymetrem zawsze wychodzi więcej :)

Jestem trochę przerażona. Moja Inucha(spodnie na 110, 116) i waży 23 kilo. Nie jest tłuścioszkiem, ale czytając inne posty zaczyna mi się wydawać, że coś nie halo.

reklama
Jejku te wasze dzieciaczki to naprawde wielkoludy!!! Moj Filipma 3 ltka i 9msc. ima 103 cm.i 15 kg!!! Fakt ze chudzina ale poprzeczytaniu postow to mam wrazenie ze to az przesada!!! Ciuchy to na 98 104 o 116 nawet niemaze.W pasie jest taki chudy ze wszystkie spodnie mu spadaja!!! Lekaz mowi ze mu minieboon to taki rochliwy jest ze sekundy nieusiedzi. Juz nawet myslalam ze ADHD ma ale naszczescie nie!

Do góry