reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wzrost i waga naszych 3-latków

reklama
Witajcie Mamusie....Witajcie Tatusiowie...
Wiec kiedy Doktor na bilansie trzylatka powiedzial ze nasz Synek...jest za duzy na swoj wiek przejełam sie...
Zaczelam u Was szukac pocieszenia. Sadze ze nie powinnam sie az tak obawiac.
Hubi ma 3latka i mierzy 107cm! i wazy 20kg!
(Urodzil sie majac 56cm i 4000gr.)
Ja mam 170 a maz moj ok 182... wiec mysle juz ze wszystko ma swoja norme....
Pozdrawiam!

Chyba za dużo waży do swojego wzrostu.

Witam nie ma sie czym przejmowac;0) syn ma 3 lata i 4 miesiace i wazy 19,5 kg i ma 111cm (nie jest gruby jest szczuplym dzieckiem,nie widac jego wagi) STOPE MA 18,3 CM WIEC KOLO 29 ja mam 180 wzrostu a maz 190 wiec jestesmy wysocy-po nas bedzie wysoki wiec jest wyzszy od swoich rowiesnikow sporo.
Pozdrawiam

Jakbym czytała wymiary swojego dziecka:) ma prawie 3,5 roku 112cm, 19,5kg stopa 18.5... Ja 177 mąz 190 :) Ale powiem Ci, ze zauwazyłam jeden minus wysokiego wzrostu.. na placu zabaw 5 latki myślą, ze jest w ich wieku i te przepychanki itp.. a On nie jest na tym etapie:/
PS. Ale za to w przedszkolu się Go 'słuchają' tzn jakoś tak przewodzi grupką chłopaków:)

Ostatnia edycja:
Dokladnie. Ludzie oczekują, że dziecko będzie się zachowywało "doroślej" a to jeszcze maluch. Mój mały akurat zawsze był wygadany i nie miał jakoś problemów z przepychankami, tylko on zwykla na placu zabaw bawi się ze starszymi od siebie.

cześć dziewczyny, przepraszam że się tu wtrącę i może nie powinnam w tym wątku ale bardzo proszę was o pomoc. Piszecie o wadze waszych maluchów a jak to się przekłada na fotelik samochodowy? Poszukuję teraz fotelika dla mojego 9cio miesięcznego syna, myślałam o przedziale wagowym 9-18 kg lub 9-25 kg. Teoretycznie ten 9-18 jest też do 4 roku życia, chciałabym tak orientacyjnie obliczyć na ile taki fotelik nam starczy, czy mogłybyście mi, drogie mamusie powiedzieć w jakim przedziale wagowym fotelików wozicie swoje dzieci? Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc albo odesłanie do odpowiedniego wątku jak taki posiadacie? Pozdrawiam serdecznie

a dokładnie chodzi mi o fotelik maxi cosi priori, czy któraś z was wozi w nim (jeszcze?) swoje dziecko?

Ostatnia edycja:
reklama
Moja mała (w wieku 3 lat) ma 17kg i mierzyła 107cm. :) Wiec to chyba całkiem dobrze. tu piszą, by BMI sprawdzić: Nadwaga u dzieci, ale nie mogę się dokopać do tej siatki centyli... Macie może taką gdzieś pod ręką?

Do góry