reklama
anela92
Fanka BB :)
Moje AMH też rośnie z roku na rok. Zaczęłam od 2.87 ng, w maju 2024 miałam 3.25 ng, a dziś wyszło 4.33 ng. Też się zastanawiam nad tym czy to już początki PCOS. Przez ten czas dość sporo suplementów, faktycznie wit. D, do poziomu ponad 50, kwas foliowy (ponad normę), miałam dwie stymulacje owulacji.
Mimo wszystko i tak jest to dziwne, bo z wiekiem powinno się zmniejszać, a u mnie prawie 33 lata, a co roku wyższe AMH i wcale mnie to nie cieszy...
Mimo wszystko i tak jest to dziwne, bo z wiekiem powinno się zmniejszać, a u mnie prawie 33 lata, a co roku wyższe AMH i wcale mnie to nie cieszy...
penguinlicious
Fanka BB :)
Mi w Alabie w kwietniu wyszło jakoś 7.65, a w listopadzie w szpitalu prawie 12
Fakt, dwa różne laby, ale różnica bardzo duża. Dwóch lekarzy ze szpitala mi powiedziało, że teoretycznie może coś wzrosnąć (ale nie wierzę, że aż tak).
Ja już od bardzo dawna suplementuję witaminę D (jakoś około roku temu zmieniłam w ogóle na lek i zwiększyłam do 4000 IU), no i gdzieś od maja brałam ubichinol przez 4m-ce, a we wrześniu przeszłam na dietę z niskim IG (której trzymam się raz lepiej, raz gorzej). Nie mam pojęcia czy cokolwiek z tego miało na to wpływ. Aha, no i inozytol - najpierw 500mg od kwietnia, a potem 2000mg gdzieś od sierpnia.
Na pewno mam PCO, część lekarzy jest skłonna przyznać, że może i lekkie PCOS, ale na pewno nie spełniam wszystkich kryteriów.
![Woman shrugging: light skin tone :woman_shrugging_tone1: 🤷🏻♀️](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f937-1f3fb-2640.png)
Ja już od bardzo dawna suplementuję witaminę D (jakoś około roku temu zmieniłam w ogóle na lek i zwiększyłam do 4000 IU), no i gdzieś od maja brałam ubichinol przez 4m-ce, a we wrześniu przeszłam na dietę z niskim IG (której trzymam się raz lepiej, raz gorzej). Nie mam pojęcia czy cokolwiek z tego miało na to wpływ. Aha, no i inozytol - najpierw 500mg od kwietnia, a potem 2000mg gdzieś od sierpnia.
Na pewno mam PCO, część lekarzy jest skłonna przyznać, że może i lekkie PCOS, ale na pewno nie spełniam wszystkich kryteriów.
Podziel się: