reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wzmożone ruchy dziecka

Dziękuję. Czekamy :) z wielką nadzieją, że już niedługo nasza córka zdecyduje się z nami spotkać. Już się uspokoiła i ruchy wróciły do normy. A skurcze i napięcia brzucha nadal b. Nieregularne w sumie wyczuwalne przy staniu lub chodzeniu.
Skacz sobie na piłce to ułatwisz małej wstawienie się w kanał, kręć biodrami przy tym, wykorzystaj męża jak masz siły i chęci:) sperma ma w sobie prostaglandyny, ruszą moze wkoncu szyjkę:)

reklama
Jestem w 39 tc i u mnie ruchy osłabły, mała rusza się ale kiedyś wystarczyło że się położyłam albo usiadłam i zaczynała grasować. Od kilku dni robi to rzadziej.
Wszędzie piszą że to niby normalne pod koniec ciąży ale naczytałam się też o obumarciu łożyska. Wizyte mam w piątek (21).
Czy jest się czym przejmować? Może powinnam się udać wcześniej do gin?

Jestem w 39 tc i u mnie ruchy osłabły, mała rusza się ale kiedyś wystarczyło że się położyłam albo usiadłam i zaczynała grasować. Od kilku dni robi to rzadziej.
Wszędzie piszą że to niby normalne pod koniec ciąży ale naczytałam się też o obumarciu łożyska. Wizyte mam w piątek (21).
Czy jest się czym przejmować? Może powinnam się udać wcześniej do gin?
Połóż się na lewym boku lub wypij coś zimnego. Powinna się rusza. Ma mniej miejsca więc nieco możesz mniej to odczuwać. Jeżeli nadal nie będziesz czuła jedz na pogotowie na ktg dla spokoju :)

Do góry