reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wywoływanie porodu 7my dzień, Propess 10mg

Gonia126029

Początkująca w BB
Dziewczyny pomocy!
Od ostatniego poniedziałku próbują wywołać u mnie poród.
Przez 6 dni męczyli mnie żelem, wczoraj odmówiłam wszystkiego, nie spałam 2 dni, wymiotowałam i czułam się jak ***** od tego całego bólu.
Dziecko waży powyżej 4300g (kontrola 7 dni temu) po 6 ciu dniach podawania żelu rozwarcie na 2cm. I żadnego innego postępu. Dziś miałam dostać oxy i jeśli nie pomoże miała być cesarka. Niestety porodówka dziś pełna. Wsadzili mi taką tasiemke propess 10mg,czy któraś z Was miała z tym do czynienia? Jak to działa?

reklama
Wiesz że takie wyciskanie jest nielegalne ?
Niestety w Polsce jest legalne, co jest skandalem wg mnie. Jest legalne, ale niepolecane.
W wielu krajach jest nielegalne.
Można zabić dziecko, doprowadzić do niedotlenienia, może pęknąć macica i jeszcze różne inne.
Mój chrześniak w ten sam sposób był wypychany, tzn poprzez nacisk na brzuch ciałem lekarza. Doszło do niedotlenienia, ma dziecięce porażenie mózgowe, nie chodzi i ma niedowład lewej ręki. Właściwie tylko prawą rękę ma sprawną. Bogu dzięki, że rozwojowo psychicznie i intelektualnie jest w normie.

reklama
Niestety w Polsce jest legalne, co jest skandalem wg mnie. Jest legalne, ale niepolecane.
W wielu krajach jest nielegalne.
Można zabić dziecko, doprowadzić do niedotlenienia, może pęknąć macica i jeszcze różne inne.
Mój chrześniak w ten sam sposób był wypychany, tzn poprzez nacisk na brzuch ciałem lekarza. Doszło do niedotlenienia, ma dziecięce porażenie mózgowe, nie chodzi i ma niedowład lewej ręki. Właściwie tylko prawą rękę ma sprawną. Bogu dzięki, że rozwojowo psychicznie i intelektualnie jest w normie.
Serio to jest legalne ?! To jest chore.

Serio to jest legalne ?! To jest chore.
Wszystko zalezy od przypadku i umiejetnosci lekarza. Mojego syna w ten sposob uratowano (nie w Polsce), dziecko bylo juz w kanale rodnym, pelne rozwarcie, wystarczylo tylko urodzic, zaczelo spadac nagle tetno, na cc za pozno, musialam przec, przy pierwszym pchnieciu tetno calkiem spadlo, szybko szykowali nozyczki kleszcze itd, w sekunde na sali 15 osob, wtedy polozna zdecydowala ze przy kolejnym parciu pomoze mi naciskiem na brzuch, syn urodzil sie z wezlem prawdziwym wokol klatki piersiowej, gdybym parła kilka razy wiecej moglby nie dac rady. Do ostatnich minut porod przebiegal ksiazkowo, zadnych problemow.

Do góry