reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wysypka

reklama
Ja bym jednak pokazała lekarzowi, a nie położnej.
Ale to Twoje dziecko. Podziwiam spokój :) Ale tak serio-serio, bo ja jestem panikara ;-)

Ja bym jednak pokazała lekarzowi, a nie położnej.
Ale to Twoje dziecko. Podziwiam spokój :) Ale tak serio-serio, bo ja jestem panikara ;-)
Ja miałam to samo z dzieckiem i nie panikowałam. ;) a pediatra na problemach skórnych przeważnie się nie zna lepiej niż położna. U mnie np moja pediatra próbuje zgrywać mądra w tych sprawach a póki co zgrywa głupią, ale dobrze ze mam swoją dermatolog.

A ma to na całym ciele ?
Bo jest jeszcze kwestia 3dniówki.
Jeśli ma to na plecach i brzuchu i po 1 dniu zaczęło znikać, to po kolejnym 1 dniu przerwy jeśli wyskoczy na rękach i nogach ( też na 1 dzień ) to ja właśnie strzelam pod 3dniówkę.

Z tym że wiesz - nie jesteśmy lekarzami, sąnto tylko strzały .

A ma to na całym ciele ?
Jeśli ma to na plecach i brzuchu i po 1 dniu zaczęło znikać, to po kolejnym 1 dniu przerwy jeśli wyskoczy na rękach i nogach ( też na 1 dzień ) to ja właśnie strzelam pod 3dniówkę.

Bez gorączki trzydniówka nie istnieje. A tu jakoś nie ma mowy o tym żeby dziecko gorączkowało.

A ma to na całym ciele ?

10 dniowy noworodek i 3 dniówka?
Wątpię.

Gorączki nie miała, już to znikło całe może rzeczywiście ją za ciepło ubrałam na spacer.. choć nie wiem sprawdzałam kark na spacerze i nie był spocony 😬

reklama
Gorączki nie miała, już to znikło całe może rzeczywiście ją za ciepło ubrałam na spacer.. choć nie wiem sprawdzałam kark na spacerze i nie był spocony 😬
Nie musi być spocony. Po prostu było jej za ciepło:) moja córcia chyba też miała to od ciepła, chociaż ona długo taka skórę miała. Później znikło.

reklama
Do góry