reklama
Cookie_
Moderator
Faktycznie ona fajnie wyciąga jeśli to ropna zmiana. Najlepiej na noc posmarować sowicie i nakleić plaster.Może to być w sumie zatkany mieszek włosowy albo jakiś inny stan zapalny/pryszcz.. maść ichtiolowa wyciąga ropę i jest tania, też można spróbować.
Tylko maść ma specyficzny zapach
ZielonaMamma
Fanka BB :)
Do dermatologa nie udało mi się zarejestrować nawet prywatnie na jakiś sensowny termin. Do pediatry dopiero na jutro.
Pastę cynkową mam, to mogłabym spróbować.
Rożyczkowa
Zobaczysz co zatem pediatra powie. Nas zawsze ze skórą odsyłano do dermatologa, skierowanie drukowała i tyle ale może ta,do której idziesz będzie wiedziała co to.Do dermatologa nie udało mi się zarejestrować nawet prywatnie na jakiś sensowny termin. Do pediatry dopiero na jutro.
Dwójeczka2
Piąty dzień a nie 5 tydzieńJeżeli to trwa ponad miesiąc to sory, ale na bank nie jest chorobowe typu ospa i bostonka bo już dawno by przeszło
ZielonaMamma
Do lekarza nie dotarliśmy. Posmarowałam pastą cynkową wczoraj jak wrócił z przedszkola i na wieczór - dziś już nic nie boli, nie swędzi, zmniejszyło się. Posmarowałam kolejny raz rano i synek szczęśliwy w przedszkolu.
reklama
Podziel się: