reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wysypka na buzi

biedny damianek.A swędzi go to?? Jeśli nie drapie tego to nie jest żle.
Nie mam pojęcia czy go to swędzi, troche majstruje przy buzi ale chyba nie więcej niż zazwyczaj, więc chyba nie swędzi....

Jak moja miała problemy skórne używałam sudocremu.
Jeżeli to lekarz basgatelizuje to skontaktuj się z innym. Ja nie emam takiej możliwości bo mieszkam na wsi więc kożystam z www.dziecko24.pl
Ja sudocrem mam w domu ale troche boję się smarować buźkę bo to przeciez na pupke bardziej jest ;-)
a smarowałaś całą buzię czy tylko tam gdzie były krosty?

Joklis ja słyszałam o dobroczynnych własciwościach emolientów jednak mój synuś jest chyba na nie za mały, bo podobno można je stosowac po pierwszym miesiącu życia...czy to prawda?

reklama
Nie jestem pewna, co do wieku, od jekiego mozesz uzywac, my dostalysmy jak mala miala 3 miesiace, bo lekarz zalecil, ale na opakowaniu nie pisze od jakiego wieku mozna stosowac... Twoj synek ma prawie miesiac, wiec jesli nie jestes pewna to poczekaj jeszcze tydzien... A jaka temperature macie w domu? Bo czasami wysypka moze tez wystapic, jak dziecku za cieplo... Podobno powinno byc miedzy 18-21 stopni...

tylko tam gdzie chrostki.
Oilatum jest dobry do kupienia tylko w aptece

jak te krosty nie znikna to chyba się skuszę na Oilatum, a co lepsze ... krem czy jakiś płyn do kąpieli?

Joklis nie mamy w domy za ciepło...własnie ok 20 stopni poza tym malutkiego od poczatku przyzwyczajamy do chłodu....tak na przyszłośc . Nie jestem za chowaniem dzieci w cieplarni bo raz ze non stop maja potówki to jeszcze jak się wyjdzie na spacer w wietrzny dzien to chorobsko gotowe. Poza tym u mojej mamy gdzie bedziemy czesto przebywać jest na stałe temperatura maks 18 stopni więc by mały mógł odwiedzać babcię bez problemu też przydaje mu się chłodny wychów ;-)

Ja uzywam kremu, chociaz chyba zaczne dodawac do kapieli, bo cale cialko lepiej skorzysta no nie... Lekarz nie podal mi proporcji w jakich powinnam dawac do wody, ale jutro idziemy do szczepienia, wiec sie dopytam... Ja zawsze myje buzke pierwsze, a potem cala reszte... Mam wiec zamiar umyc buzke w czystej wodzie, posmarowac kremem, a resze umyc w wodzie z dodatkiem... Chyba pomysl dobry ;-)

Ja uzywam kremu, chociaz chyba zaczne dodawac do kapieli, bo cale cialko lepiej skorzysta no nie... Lekarz nie podal mi proporcji w jakich powinnam dawac do wody, ale jutro idziemy do szczepienia, wiec sie dopytam... Ja zawsze myje buzke pierwsze, a potem cala reszte... Mam wiec zamiar umyc buzke w czystej wodzie, posmarowac kremem, a resze umyc w wodzie z dodatkiem... Chyba pomysl dobry ;-)
Oczywiście ze dobry, ja myje w tej samej kolejności ;-)
Jak tylko sie dowiem czy możemy już stosować Oilatum to kupię...:tak:
dziękuję za rady :happy:

Moja młoda tez miała aż tak nasilone zmiany. Pocieszenie - samo zejdzie za pare tyfodni.
Nam dr zlecił psmarowanie raz dziennie Laticortem i kilka razy dziennie Sudocremem, po kilku dniach było już bez sladu..

Jeśli to jest ta niemowlęcy to nie wolno tego natłuszczać.Przemywaj mu buzke sola fizjologiczna i kup kosmetyki z Emolium- od 1 dnia zycia.One są na trądzik dobra....jest cała seria.Farmaceutka ci poleci w aptece cos odpowiedniego.Krem specjalny albo emulsje.

ja mam ten sam problem jak widac i mi polecono oilatum krem mydlo i plyn do kapieli. mam nadzieje ze szybko zejda stosuje to juz 3 dni i widac duza poprawe, choc jak cieplo sie zrobi to wylaza na nowo:angry:

Załączniki

• pry.jpg
    pry.jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 155
reklama
Moja młoda tez miała aż tak nasilone zmiany. Pocieszenie - samo zejdzie za pare tyfodni.
Nam dr zlecił psmarowanie raz dziennie Laticortem i kilka razy dziennie Sudocremem, po kilku dniach było już bez sladu..
Kurczę , przeciez Laticort jest sterydem...lekarz zalecił smarowanie malucha sterydem?? :confused:

e-stera przemywam solą fizjologiczną ale nie łagodzi objawów niestety :no:
na razie postanowiłam postępować ostrożnie i co najważniejsze tanio...kosmetyki "emolienty" są dość drogie a jak nie jestem pewna efektu to na razie ograniczam sie do nadmanganianu potasu w bardzo delikatnym stężeniu , będę nakładać punktowo na krostki i zobaczymy...Emolienty chetnie kupię do późniejszej pielęgnacji, bo słyszałam o nich wiele dobrego :tak:

Klucha Twoje dzieciątko wygląda dokładnie tak jak moje więc istnieje prawdopodobienstwo ,ze mają ten sam problem, jak nadmanganian nie pomoże to pójdę w droższą wersję kuracji ;-)

Do góry