reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wysypka na brzuszku-alergia na co?

Dopiero dziś tu zajrzałam. U nas ciemieniuchę zniszczyła dopiero maść zapisana przez lekarza, z hydrocortisonem, robiona w aptece. Bardzo skuteczna. Wystarczyło z 4 razy posmarować i był spokój.Póki co [tfu tfu] ciemieniucha nie wróciła.

reklama
Mogę ci poradzić tyle, że rumianek jest dość silnie uczulający i raczej nie przemywałabym tych zmian rumiankiem tylko po prostu solą fizjologiczną. Możesz też zrobić okład z zaparzonych płatków owsianych, jeśli oliwka to podobno skutkuje podgrzana, jest też maść, która nazywa się Elocom. Ode mnie to tyle. Wytrwałości życzę;)
Maści Elocom nie wolno stosować na twarzy. Zresztą jest to maść sterydowa więc lepiej jest stosować ją w wyjątkowych sytuacjach

Witam, u nas sytuacja była bardzo podobna do ww. Córa na bebilonie pepti, tez dostała takiej właśnie wysypki na brzuszkunpo ok 2 tyg od rozszezenia diety. Po konsultacji z alergologiem dowiedziałam się że marchwejest bardzo silnym alergenem i jabłko, choć są to rzeczy które zwykle jako pierwsze wprowadza sie dziecku. Wiec zaczelysmy od nowa od ziemniaka z dynia i ziemniaka ze szpinakiem, później stopniowo do tego indyk i albo brokol albo burak.pani dr powiedziała ze to bardzo bezpieczne warzywa. Z owoców śliwka suszona na zaparcia, morele, gruszki, banan, brzoskwinie. Ja wysypke szybciutko wyleczylam balsamem Dexeryl bardzo dobry przy AZS 3 dni i krostek nie było. Dowiedziałam się też ze alergia pokarmowa objawia się wyrazmymi suchymi i czerwonymi plamami na cielea nie nieregularna wysypka... Prowadopodobnia mała musiało uczulic coś chemicznego, proszek, perfumy..itp

Do góry