reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wysokie CRP w l trymestrze

Witam chciałabym się poradzić odnośnie mojej sytuacji . W zeszłym tygodniu byłam w szpitalu z plamieniem (10tc) i na wypisie w wynikach miałam CRP 11 nikt nic o tym nie mówił dziś sprawdziłam sobie czy zmalało i okazało się że wynosi 16 mój ginekolog mówi że to może być spowodowane po prostu ciążą. Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Może któraś z was była w podobnej sytuacji ( aktualnie przyjmuje luteinę i mam ją przyjmować do 15 tc)

reklama
Nie wiem jakie są widełki ale to nie jest wysokie CRP.
Może toczy Ci się jakaś infekcja w organiźmie i będziesz chora.

No i zapewne robione w innych labach, więc ciężko porównywać.
Norma w ciąży jest do 10.

Też obstawiam jakąś wirusówkę.

Na spokojnie na razie.
Skontroluj to ponownie za parę dni.
Jak będzie coś nie tak , lekarz nawet pierwszego kontaktu wypisze Ci leki jeśli będą potrzebne.

A u dentysty dawno byłaś na kontroli?
Bo w ciąży problemy zębowe często dają o sobie znać....

A u dentysty dawno byłaś na kontroli?
Bo w ciąży problemy zębowe często dają o sobie znać....
Byłam i wiem że jeden ząb nie jest w najlepszej formie jestem w trakcie leczenia ortodontycznego przez ciążę musiałam przerwać a ten ząb będzie wyrywany po porodzie ale planuje właśnie udać się jeszcze gdzie indziej żeby to już skontrolować tak typowo pod ciążę a dziąsła mi krwawią dosyć obficie więc no nie wiem ciężko mi stwierdzić ale lepiej pójdę tym tropem

Byłam i wiem że jeden ząb nie jest w najlepszej formie jestem w trakcie leczenia ortodontycznego przez ciążę musiałam przerwać a ten ząb będzie wyrywany po porodzie ale planuje właśnie udać się jeszcze gdzie indziej żeby to już skontrolować tak typowo pod ciążę a dziąsła mi krwawią dosyć obficie więc no nie wiem ciężko mi stwierdzić ale lepiej pójdę tym tropem

Dlaczego będzie wyrwany po porodzie?

reklama
Do góry