reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wysoki progesteron i niska temp ciała

Witam. Dzisiaj jest u mnie 7/8 dpo zbadałam estradiol - 608, progesteron 57 /norma 3.85-50.56 -pierwszy raz mam taki wysoki progesteron..
20.09 (6dc) byłam u gin i pęcherzyk miał 12mm, 26.09 (12dc) pęhcerzyk miał 25mm gin powiedziała, że ma ,,ogonek,, więc możliwe że właśnie pęka - w dniu wizyty temp podskoczyła z 36,02 na 36,35. Więc zgadało by się, że owu była/jest w tym dniu.
Dzisiaj jest 7/8 dpo tak jak już pisałam ale 2.10 oraz dzisiaj temp spadła.. czy to możliwe, że mam tak wysoki progesteron i temp mi spadła ?

reklama
Rozwiązanie
Wątpię, ze mam zepsuty. Mierze codziennie o 6 rano.
No właśnie zawsze myślałam, ze jak ma się wysoki progesteron to temp tez jest wyższa..
1.10 - temp 36,64
2.10 - temp 36,47
3.10 - temp 36,38
No wiem, ze szczyt progesteronu wypada 7dpo. Ja dzisiaj jestem 7/8 dpo.
Skoro temperatura spadła, a progestron jest wysoki - to pewnie znaczy że tak jest. Chyba że masz zepsuty termometr lub nie pilnujesz dokładnie momentu pomiaru. O ile spadła Ci ta temperatura?
PS szczyt progestronu wypada na ok 7 dpo.

Wątpię, ze mam zepsuty. Mierze codziennie o 6 rano.
No właśnie zawsze myślałam, ze jak ma się wysoki progesteron to temp tez jest wyższa..
1.10 - temp 36,64
2.10 - temp 36,47
3.10 - temp 36,38
No wiem, ze szczyt progesteronu wypada 7dpo. Ja dzisiaj jestem 7/8 dpo.

Rozwiązanie
Do góry