Wiesz co wszystkie objawy wskazują na to co u Was, a na ustach widać takie zmiany jak na zdjęciu. Też tak to u Was wyglądało? Syn ma dopiero rok i dwa miesiące więc nie powie nic ale je tylko papkowate rzeczy trzeci dzień i za każdym razem z płaczem [emoji1751] w nocy to samo kręcenie się i płacz co chwilę [emoji17]
Zobacz załącznik 1308978
Biedactwo....
Tak, niestety tak, z tym, że nasz syn ma wszystkie zmiany na języku i we wnętrzu jamy ustnej- lekarz upominal, żeby nie wkładał rąk do buzi, żeby się nie rozniosło.. Bardzo trzeba uważać na oczka..
Ale z dwuletniem zdecydowanie łatwiej to osiągnąć..
No i ślinotok.. Miał kilka dni, że zmieniałam mu koszulkę kilka razy w ciągu dnia.. to samo poduszki w nocy
Bardzo współczuję!!!!
To okropna choroba, która może trwać nawet 20 dni..
Dla ulgi można podawać zimne rzeczy, do tej pory, jak młody dostawał jogurt albo serek to ogrzewalismy w kąpieli wodnej, żeby nie przeziębić gardła, teraz tylko wyciągam chwilę wcześniej z lodówki ..
Przygotuj się, że jak zaczną pękać pecherze to będzie bardzo źle..
U nas gorączka zacząła się w środę, w piątek lekkie zmiany już się pojawiły, w sobotę było apogem.. I od soboty do dziś jest źle.. Jest głodny, ale boi się jeść. Jak coś zje od razu się krzywi, że boli.. tylko galaretkę zjada z zapałem, bo chłód przynosi ulgę.. Nawet letniego kisielu nie jest w stanie zjeść..
Bardzo mi przykro, że Twój synek tak cierpi.. I że dla Was, Rodziców to także jest bardzo trudny czas...
Dostaliśmy też jakaś maść na grzybice- gdyby się wdarla, lekarz mówił o profilaktycznym stosowaniu, ale baaardzo podrażnia. Syn, jak ja widzi dostaje spazmow, mówi, że to bardzo boli.. Więc nie polecam.
Przepraszam za chaos w moich wypowiedziach, ale chciałabym wszystko napisać..
Dziś nie ma już u nas ciągłego płaczu, są momenty, kiedy potrafi myśleć o czymś innym.. Ale do wczoraj non stop płacz.. i skargi,że boli go buzia..
Aha! I suplementacja witamikami- żeby byl y z grypy B. My mamy kropelki Juvitmulti czy jakoś tak. A że je głównie płynnie to i probiotyk tez u nas zagościł, bo są kłopoty z jelitkami:/
Jeśli nie byliście u lekarza koniecznie zgłoś się po receptę na ten hascovir- myślę że ob tu dużo robi.. Ale oczywiście pewności nie mam, bo w Internecie są też informacje, że choroba sama przechodzi - ale czy w takim samym czasie to nie wiem. Nie zaszkodzi, a jeśli może pomóc dziecku, myślę, że warto.