reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka

A używałaś otulaczy czy kieszonek? Miałaś jakąś sprawdzoną firmę? U nas były otulacze Pupeko i Pupus, sama nie wiem które lepsze. Testowałam różne wkłady, bambus, mikrofibra, ale najlepiej sprawdzały się tetry + wkładki "sucha pielucha". No ja też ze względów zdrowotnych głównie, trochę ekologicznych, trochę ekonomicznych ;) I też tylko na dzień, od kiedy skończył 4 miesiące. Na noc i na wyjazdy biorę pampersy.

reklama
Jak dla mnie to rzeczy z Kappahla są czaderskie, bardzo dobre gatunkowo i nie robią się z nich szmatki. Syn miał trochę rzeczy stamtąd i naprawdę rewelka. I są nawet rzeczy w rozmiarach od 44, co jest ciekawostką, ale może w razie jakiegoś wcześniaczka którejś się przyda to info (tfu tfu).

Link do: Baby rozm. 44-86 - KappAhl

No z tego co pamiętam to faktycznie nie za dużo tych najmniejszych 56 (ja na 50 w ogóle nie kupowałam), a reszta 62 cm. Dzieciaki naprawdę szybko rosną. Te większe w większości możesz maluszkowi założyć i poużywasz dłużej, a malutkich nie wcisniesz na większego bobasa i może tak być, że niektóre rzeczy użyjesz raz albo wcale :/

czyli raczej ze dwie pary 56 a reszta wieksza, ok. Moim siostra się dzieci rodziły po 62 cm to może i u mnie tak byc wiec wtedy zacznę od 62 rozmiaru tak to jest?

reklama
Ja popełniłam ten błąd, że nakupowałam dużo ubranek rozm 56 a synek ani razu ich nie nosił bo urodził się z długością 58 cm i zakładałam mu 62. Ale z tego rozmiaru też bardzo szybko wyrósł.

Do góry