reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka- wysyłka kurierem

Kochane potrzebuje szybko skompletować wyprawke. Nie mam możliwości zakupic stacjonarnie- musze zamówić przez interenet. Jaka wysyłkę wybrać? Nie chciałabym zeby coś sie zniszczyło w transporcie. Polecacie wysyłke kurierska?

reklama
Spokojnie - zamawiaj wszystko kurierem.
W razie jakby paczka przy odbiorze była uszkodzona, to nie wypuszczaj kuriera (a lubią uciekać) i spiszcie protokół szkody.

Ja jak byłam w ciąży to dużo rzeczy zamawiałam online, zamawiałam kuriera i bez wychodzenia z domu. Ja zawsze przez Sendit zamawiam. Teraz z resztą też bo czy zabawki nawet to i ceny w necie niższe, wybór większy i przesyłki też mnie mało kosztują. I tak wychodzi taniej zawsze niż w stacjonarnym sklepie.

Ja w ciąży tez prawie ze calutką wyprawkę skompletowałam w sieciówkach typu H&M, C&A i zawsze wybieram kuriera lub paczkomat. Do pepco mam rzut beretem wiec tez tam się zaopatrzylam w pare rzeczy, ale było ciężko bo calutką ciąże złe znoszę. Łóżeczko tez będziemy zamawiać przez internet, tez kurierem. Nie martw się i bierz kuriera

Oj, z kurierami bywało u nas różnie. Zależy od przewoźnika. Osobiście korzystaliśmy z różnych firm, ale najlepiej u nas wypada Fedex - zawsze dzwoni, gdy nie było nikogo w domu to proponował dostarczenie pod inny adres lub w inny dzień. Kulturalnie i przyjaźnie.

A niektórzy to potrafią prosto z mostu bez powiadamiania zostawić przesyłke w Parcel Shopie. Generalnie, dużo zależy też od samego kuriera i tego jak podchodzi do dostarczania przesyłek. Miło wspominam sytuację, jak brałam za pobraniem butelkę antykolkową z podgrzewaczem Yoomi + łóżeczko i parę innych akcesoriów ze sklepu internetowego i pan zaczekał spokojnie, aż sprawdzę czy wszystko się zgadza.

@Anuulka12 Ale wiesz, że kurier nie jest od tego by sprawdzać zawartość przesyłki?? Ogólnie masz sprawdzić czy paczka nie ma uszkodzeń + jeśli masz naklejkę, że jest szkło, czy nic się nie potłukło.

reklama
Do góry