Myslniczek
Fanka BB :)
A takie odpowiedzi lubie najbardziej [emoji13]Dr'Browns
Tych butelek nie znam ale mam dużo czasu to zaraz poczytam [emoji5]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A takie odpowiedzi lubie najbardziej [emoji13]Dr'Browns
Teraz zmienili i wszyscy narzekają że przrciekaja a i ta rurkę trudno umyć.Dr'Browns
U nas świetnie sie wpasowały. Co prawda teraz robią z tymi zielonymi odpowiecznikami co wydaje mi sie troche gorsze (wcześniej były z niebieskimi) ale są bardzo fajne. Ja kupowalam te z szeroką szyjką. Corcia miala ten problem, że się okropnie krztusiła jedzeniem z butelki - jadla strasznie łapczywie a przy tych butelkach dopóki dziecko nie naciśnie smoczka to nic nie poleci - różnica w czasie jedzenia była taka, że 120ml zjadała na zwykłej butelce 5 minut na dr'browns 25 minut - przez to mniej też ulewała. temperaturę sprawdzalam wylewając samą wode troche na rękę przed zasypaniem i zalożeniem smoczka. Podobne systemy mają inne butelki. Mialam laktator z aventu i do niego była butelka to np synek nie był wstanie z niej pić. ten smoczek był o wiele twardszy niż przy dr'brownie. Nie wiem czy butelki miały coś do tego ale moje dzieci nie miały kolek. Karmione były piersią i dokarmiane mm z butelki - obydwoje. Ja pewnie nauczona doświadczeniem teraz też kupię na wszelki wypadek dr'browna nie będę szukac innych ( chociaż wolalabym, żeby tym razem na samej piersi dziecko było )A takie odpowiedzi lubie najbardziej [emoji13]
Tych butelek nie znam ale mam dużo czasu to zaraz poczytam [emoji5]
Tak tez uważam, że te zielone odpowietrzniki są gorsze ale używałam 2 lata z nowymi i jak dobrze dopasuje odpowietrznik ( czyli dobrze się zaloży) to nie przecieka a do rurki są specjalne szczoteczki i nigdy nie mialam problemów z ich wymyciem .Teraz zmienili i wszyscy narzekają że przrciekaja a i ta rurkę trudno umyć.
Pod odpowiednim kątem to nie mam pojęcia jakim powinno sie podawać a co do temperatury i przygotowania to robilam tak jak pisalo na opakowaniu ale znam mamę co zasypywała mm na wrzątek i czekała jak ostygnie.Może tak poza tematem, ale ostatnio czytałam, że mamy źle przygotowują mm (w złej temp) i źle podają (pod złym kątem) butelkę. Jak (pierworodna karmiona mieszanie) zdecydowanie też źle robiłam.
Co do rodzaju to niestety nic nie polecę, moja jadła z najzwyklejszych, nawet nie pamiętam firmy
Źle to znaczy jak?Może tak poza tematem, ale ostatnio czytałam, że mamy źle przygotowują mm (w złej temp) i źle podają (pod złym kątem) butelkę. Jak (pierworodna karmiona mieszanie) zdecydowanie też źle robiłam.
Co do rodzaju to niestety nic nie polecę, moja jadła z najzwyklejszych, nawet nie pamiętam firmy
No właśnie to chyba zależy od typu mm bo są takie co trzeba w temperaturze pokojowejPod odpowiednim kątem to nie mam pojęcia jakim powinno sie podawać a co do temperatury i przygotowania to robilam tak jak pisalo na opakowaniu ale znam mamę co zasypywała mm na wrzątek i czekała jak ostygnie.
to samo pisalam o tym wrzątku - z tego co pisalo na opakowaniu tego mm co mialam to należalo ostudzic wode do odpowiedniej temperatury- zasypać mm i podac dziecku ja zawsze tak robilam zasypywalam proszek na wode gotową do spozycia dla dziecka i weź tu matko bądź mądra Aguu jak to czytałaś jak powinno być?Źle to znaczy jak?
Z tego co czytałam to proszek zalewa się wrzątkiem i albo chłodzi pod wodą albo dolewa się zimnej przegotowanej wody.
No chyba to od mm zależy.to samo pisalam o tym wrzątku - z tego co pisalo na opakowaniu tego mm co mialam to należalo ostudzic wode do odpowiedniej temperatury- zasypać mm i podac dziecku ja zawsze tak robilam zasypywalam proszek na wode gotową do spozycia dla dziecka i weź tu matko bądź mądra Aguu jak to czytałaś jak powinno być?