reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka dla maluszka

No wiem, wszystko musi być opodatkowane. :?
A hurtownia jest na ul. Kingi. Dojedziesz tramwajami 3, 13, 24, 6, 9 lub 23. Wystarczy wysiąść na przystanku "Powstańców Wielkopolskich". Kingi to taka boczna uliczka.

Na prawdę warto tam zajrzeć. Porównałam ceny z innymi miejscami(np. Smyk) i do tej pory tam wiele rzeczy jest najtańszych.
Tylko, że do 200zł obowiązują ceny detaliczne, a powyżej tej kwoty hurtowe.

Pozdrawiam i życzę miłych zakupów

reklama
dziewczyny z warszawy - bierzmy sie do roboty!!! ktora ma jakas znajoma hutrownie? dzielmy sie informacjami! ja bylam w jednej www.tomi.com.pl i jest tam dardzo duzy wybor - np b. ladne i funkcjonalne wozki nie po 3 tys ale po 800 zl...

dzis natomiast dla poprawy nastroju ogladalam sobie ubranka w h&m... alez na tych wieszaczkach slicznie... czy jest tu jeszcze jakas fanka tej marki?

Witam!
Dawno tu nie bylam ale zagladam i czytam.
Ja juz mam dla maluszka z tych wiekszych rzeczy lozeczko(kolezanka mi podarowala) razem z materacykiem i baldachimem ale narazie zostaje ono u niej bo ja nie chce zapeszac a pozatym nie mam gdzie tego trzymac. Fajnie sie macie Krakuski ze kase od miasta dostaniecie u nas w Zabrzu nikt o czyms takim nie pomyslal. :-(
Pozdrawiam.

Aletka pisze:
Mowiac szczerze jak nie byłam w ciazy to byłam fanką działu mama w H&M ale niestety teraz jakis mały strasznie wybór mają.

Ale ja Aletko mialam na mysli dzial dla naszych maluszkow :) Bo dzial dla mam jest beznadziejny....

A gdzie dokladnie pod m. Poniatowskiego jest ten sklep dla ciezarowek?

Ja jeszcze nic nie kupiłam. Dostałam troche ubranek od przyjaciółki. Są takie malutkie i słodkie. Ale za to robie juz drugi sweterk na drutach ;)
Pozdrawia;)

Ja wczoraj ogladalam ciuszki dla maluszkow, takie malutkie i sliczne :D Ledwo sie opanowalam zeby nie kupic. A o wyprawke sie nie martwie, kolezanka powiedziala, ze na czerwiec szykuje dla mnie paczuszke, wiec kupie tylko najpotrzebniejsze rzeczy.
pozdr.

Ja sobie zamowilam w bonprix takie fajne body z krotkim rekawkiem, 3szt za 39zl. Pewnie od kolezanek tez dostane jakies rzeczy, jedna mi juz spakowala rzeczy po swoim synku ale trzymam je narazie z dala od siebie :-) a inna z kolezanek zadba o wanienke. Fajnie tak, ja tez jak dzidzia wyrosnie to poodkaladam i zosatwie dla kolezanki te ciuszki.

gumecka pisze:
Ja sobie zamowilam w bonprix takie fajne body z krotkim rekawkiem, 3szt za 39zl
Moja mama tez zamowila ten zestaw body w bonprixie - i juz je widzialam :) Sa bardzo ladne, dobre jakosciowo z delikatnym deseniem (niebieska rybka, zielony zlowik i zolte sloneczko).
Co do ciuszkow to okazalo sie, ze oprocz pokaznego zestawu nowiutkich ubranek od 0-24 miesiaca, ktore przygotowywala od 2lat w tajemnicy moja mama... bede jeszcze miala ubranka uzywane po dwojce dzieci mojej kuzynki. I tym sposobem nie musze juz ubranek kupowac w ogole. Wiec dobrze, ze nic wczesniej nie kupilam :)

A teraz troche praktycznej statystyki przed kupowaniem ciuszkow na okres niemowlectwa (pierwsze 24 m-ce):
Przecietna waga niemowlaka po urodzeniu waha sie od 2,8 kg do 3,5 kg
Przecietna dlugosc jego ciala wynosi ok. 50-52cm
Ale sa odchylenia u donoszonych dzieci (po 9 miesiacach ciazy) np:
Ja wazylam 3,75 kg a mierzylam 57 cm, natomiast moj chrzesniak wazyl 2,4 kg a mierzyl 49 cm. Mimo tej roznicy, oboje bylismy zdrowi i dostalismy 10 apgara.
Kupujac ubranka nie zapominajcie o bardzo waznej rzeczy DZIECKO ROSNIE NIEZWYKLE SZYBKO:
pierwszy rok zycia noworodka
waga:
W I kwartale - 30 g dziennie
W II kwartale - 20 g dziennie
W III kwartale - 15 g dziennie
W IV kwartale - 12 g dziennie
wzrost:
W I kwartale - 10 cm
W II kwartale - 6 cm
W III kwartale - 5 cm
W IV kwartale - 4 cm
Statystycznie rzecz biorac:
w 1 roku zycia dziecku przybywa na wadze 7,5kg i 25 cm
w 2 roku zycia dziecku przybywa na wadze 2 kg i 12 cm
Zwroccie uwage na te dysproporcje!
Oznacza to, ze w przeciagu roku trzeba bedzie kilkakrotnie kupowac niemowlakowi nowa garderobe w coraz to wiekszym rozmiarze. Z pierwszego rozmiaru prawdopodobnie wyrosnie juz po 2-3 tygodniach. Z nastepnego po 3-4 tygdoniach. Z kolejnego... rowniez szybko. Miejcie to na uwadze kupujac ubranka.

Witam wszystkie przyszłe mamy. Ja jestem mamą 5 letniej córki i 21 tygodniowej fasolki.

Przy pirewszym dziecku dość szybko zaczełam kolekcjonować wyprawkę głównie ubranka od znajomych. W 6 m-cu ciąży miałam już łóżeczko, pościel i większość ubranek.

Nie ma się co bać, że można zapeszyć, liczy się pozytywne myślenie. Radze wam nie zostawiać tego na ostatnią chwilę bo w 9 m-cu nie ma się już siły biegać po sklepach. Nie wyobrażam sobie aby mąż był w stanie kupić wszystkie potrzebne rzeczy dla malucha. Gdzy maleństwo przychodzi na świat całe dotychczasowe życie staje na głowie.

Panie w niektórych sklepach widząc mężów robiących wyprawki często wpychają im kosmetyki które uczulają np Johnsons Baby, kaftaniki które nie sposób później założyć i niektóre rzeczy w gorszym gatunkualbo wszystko w rozmiarze 56.

Ja ten rozmiar używałam przez dwa tygodnie (po urodzeniu córka ważyła 3300 i maiła 57cm długości). Najlepszym rozmiarem na start według mnie jest 62 wystarcza na pierwsze 3 m-ce. Później średnio co 3 m-ce musiałam wymieniać całą garderobe małej na kolejny rozmiar.

reklama
Witam Panie:)
Powoli zaczynam 24 t.c. i przyznam,ze kupilam kilka slicznych malych ubranek na przecenach:)nie moglam sie oprzec:)a w kwestii duzego asortymentu to jeszcze sie wstrzymuje,bo lozeczko dostane od kolezanki,podobnie fotelik i nosidlo,a wozek maja zakupic dziadkowie :laugh:
pozdrawiam
edi

Do góry